2022. április 28., csütörtök

A lány La Paz-ból

Fú, már készül az Barbie mozifilm, ami a többek által mértékadónak tartott hírportálokon is címlapot ér, tehát nyilván az év kulturális eseménye lesz majd, ha végre megnézhetjük. Mondjuk én a pl. a hvg.hu helyében azért lassan megfontolnám a névváltoztatást, mert kissé hülyén néz ki, hogy egy leánykori nevén Heti Világgazdaság címet viselő izé azon lelkesedik, hogy itt van az  első képkocka a filmből. Képkocka bazmeg, nem előzetes, de még csak nem is forgatási fotók, hanem az első kocka. Az pontosan egy huszonnegyed másodperc a nyilván mesterműből, ha mondjuk még 719 egymás után következő ilyet nyilvánosságra hoznak, össze lehet belőlük rakni egy félperces részletet. 

A képen amúgy egy szőke csaj ül egy rózsaszín kabrióban, valami Margó Robi, vagy Bangó Maki vagy valami ilyesmi nevű filmszínészipari betanított munkás, és hát az már egyetlen képből is látszik, hogy... szőke. Hogy ez mekkora hányada a színészi teljesítményének az majd kiderül, ha valaki a bemutató legkésőbb másnapján felkúrja a netre a műalkotást. Mert moziba persze nem megyek.

Az nyilván érezhető, hogy én az első képkockától nem estem automatikusan eksztatikus révületbe, mert ja, csalódott vagyok. Meg kell mondjam, én egy jó kis háborús filmre számítottam, elvégre Klaus Barbie náci háborús bűnős (állandó eposzi jelzőjével a "lyoni hóhér") élete azért nem volt eseménytelen. Az egykori SS-Hauptsurmführer és a Gestapo nem csak levelező tagja ugyanis a háború után évtizedekig bujkált Dél-Amerikában, míg hosszú huzavona után 1983-ban adta ki Bolívia, '87-ben életfogytot kapott, aztán pár év múlva meghalálozott, akarom mondani elhalt a lyoni börtönben. De gyanús, hogy a film igazából nem róla fog szólni.

Persze teljesen még kell feladni a reményt, mert végül is lehet, hogy ő fogja elrabolni és kinyírni a szőke luvnyát, és akkor lehet belőle egy jó kis vérben tocsogós, alsó-középkategóriás slasher. De ha a szőke luvnya neve is Barbie, akkor lehet hogy a lánya, ez esetben vérengzés valószínűleg nem lesz, maximum némi kamaradráma, lelki terrorral és családon belüli erőszakkal:

matchingblackeyes.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése