2022. április 14., csütörtök

Ezeknek sohasem elég?

Most olvastam, hogy az NMHH (Nemzeti Média és Hazugságügyi Hatóság) nem hosszabbítja meg a Tilos Rádió frekvencia-engedélyét, leginkább azért, mert csak. Nyilván össze lehet jogászkodni néhány mondvacsinált indokot, de azokat aztán bármikor, bárki ellen (vagy épp érdekében), akinek pont nem tetszik a pofja, illetve az, hogy járatja. Pártunk és kormányunk (no meg személyesen a pártvezér és kancellár) egyszerűen nem tűr el semmilyen hangot a sajátján kívül, gondolom már évtizede bassza a csőrüket, hogy az internetet nem tudják betiltani tokkal-vonóval, hogy aztán csináljanak Nemzeti Digitális Hálózatot, a haveroknak adott koncessziókkal, egységes arculattal, és sötétített üveggel, elvégre kedves nertársak, nincs itt semmi látnivaló.

Aki nincs velünk, az nincs! - ez a szlogenjük és egyúttal programjuk már jó ideje. Kinyírták a Népszabadságot, elfoglalták az origót, aztán az indexet, ki akarták nyírni a Klubrádiót (ők még elvegetálnak a neten, mikroadományokból), most meg kinézték maguknak a legfüggetlenebb rádiót, a Tilost. Ezeknek semmi sem elég, bassza meg? Nem nyughatnak, amíg egyáltalán létezik független médium ebben a kicseszett országban? 
Nem, tényleg nem, hisz a fentebbi alapvetésükből következik, hogy aki nincs velük, de még mindig van, azt el kell tüntetni. Ilyenkor jönnek  médiahatósági komisszár nertársak (csupa kormánypárti delegált, a sok bátor ember), és találnak valami hibát az amúgy tök fölösleges adatszolgáltatásban. (Emlékszik még valaki, hogy a Klubrádiónál anno az volt a formai hiba, hogy nem írták alá és pecsételték le a pályázatukban a lapok üres hátoldalát?) Aztán előhalásznak valami hónapokkal korábbi esetet, ahol élő adásban becsúszik egy bazmeg vagy valami hasonló, és máris lehet bírságolni, hogy ilyen időpontban nem szabad ilyenek mondani (különben az óvónéni pofoz), és különben is, nem szóltak előre, hogy hát magasabb lenne a korhatár-besorolás. (Mellékesen: üdv a nyolcvanas években!)

De a Hatósági Médiahazugság Ügy, vagy mi a frász, valahogy mindig a média színes és sokszínű (ám szigorúan monoton módon szürkülő) palettájáról valahogy mindig a nem kormányhitű orgánumokat találja meg. Ez most vagy fatális véletlen, és akkor ez van a, a Sors (avagy Fátum) ellen még a C-vitamin se jó, pedig az aztán tényleg mindenre, vagy a  kormányhitű, állam által kitartott rádiók és egyebek egyszerűen nem hibáznak, ők birtokolják a tehetséget, a mértéktartást, a Jedi-erőt, sőt még Bájer Zsótot is, szóval tökéletes minden, amit csak tesznek. A hatóságiak meg nem, nem vadásznak az ellenzéki/független médiára.

Elvégre: "Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk." - hazudta egy alkalommal, nagy nyilvánosság előtt a felcsútok géniusza, ám egy másik alkalommal, nyilván gyógyszerek vagy pálinka hatása alatt, de azt is mondta, hogy ne arra figyeljünk, amit mond, hanem amit tesz. Azt meg pontosan látjuk. Ügyes kis szociopata a főnök, kiváló érzékű hatalomtechnikus, és remek ritmusban bassza szét maga körül a világot, csak mert nem érti, de legalább igénye sincs rá. Meg hát valaki ellen mindig háborúzni kell, különben a végén még értelmes, sőt fontos dolgokkal kellene foglalkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése