2022. április 13., szerda

A Pu-program

Vlagyimir Vlagyimirovics bejelentette, hogy az oroszok folytatják a holdprogramjukat. Amit a fene tudja már mikor hagytak a fenébe, szóval inkább kezdenek egy újat, bár ennek a pszichopatának minden csak folytatás. A mai Oroszország a cári birodalom folytatása, ő maga a KGB folytatása, Ukrajna lerohanása meg a titkosszolgálati baszakodás folytatása más eszközökkel. (Nem, nem a diplomáciáé, ahhoz ő nem ért, csak a hatalmi taktikázáshoz, ami meg nem ugyanaz.)

Amúgy mielőtt be lett jelentve a vonatkozó űrprogram folytatásának foganatba helyezésére irányuló szándék, neonácizott még kicsit, hogy ők most a épp a neonácikok ellen harcolva védik a nem nyugati, de legalább a fasz se tudja milyen kultúrát. És csak eme kötelező kör után űrkutatásozott egyet, ha már náluk épp az űrkutatás napja van pont, vagy mi. Persze adott pillanatban épp a Zűrkutatás lenne a helyes kifejezés, vagy talán mégsem, elvégre pont a zűröket nem akarják kutatni, vagy mások által kutatva hagyni, már amennyiben a tömegsírokat a "zűr" kifejezéssel eufemizáljuk.

De hát az orosz diktátor mindig versenyezni, és főleg harcolni akar, és lassan feltűnik neki, hogy a jenkik újra a saját lábukra állnak a saját (részben magán-) programjaikkal, a kínaiak űrállomást építenek, az indiaiak meg holdszondákat, nekik meg van a Szojuz "űrhajójuk", amit ugyan folyamatosan fejlesztgettek, de mégis csak több, mint ötven éves(!) konstrukció, 1971-ben vitt először embert az első változata. Szóval most már ideje lenne újítaniuk, ha már akkor a nagy hatalom ők.

Mondjuk érdemes lenne összeállniuk a kínaiakkal, ők is tartanak már ott, mint az oroszok, plusz lassan a pekingi elvtársak az utolsók, akik nem csak szóba állnak a cárral, de még együttműködni is hajlandók vele. Majd Moszkvából jön a pénz egy része, meg a múzeumi technológia, a közös fejlesztésű űrhajót meg hívhatják majd úgy, hogy Pu Thin. Kínaiul meg lehetne egy kicsit csalni, és Pu Ji névre keresztelni, mert ugye ő volt az utolsó kínai császár (uralkodói nevén Hszüan T'ung), és hátha a Kínai Kommunista Pártban is van némi nosztalgia a császárkor iránt. Oké, ez valamiféle kognitív disszonancia lenne, de hát az orosz posztkommunista elvtársaknál is jól megfér egy más mellett a Romanov- mag a Sztálin-kultusz.

Na mindegy, ennél távolabb már nem fogom asszociálni magam a Hold-kutatástól. A katyini mészárlás majd a génsebészet legújabb híreiről fog eszembe jutni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése