2022. április 9., szombat

Elítéli, mi?

A Felcsútok Géniusza elítéli a bucsai tömegmészárlást. Nájsz, ez igen, ez már a határozott kiállás, kár hogy a főni nem a saját szájával ítél el, hanem a szóvivőnek nevezett talpnyalóján keresztül. Havasi nertárs állít ilyeneket, de sajtótájékoztatásnak szánt közhely-felböfögésében sem vélem megtalálni az értelemet.

Mert hát van olyan emberformájú, aki nem ítél el egy tömegmészárlást? Állított ezzel valamit a szövegíró? Rohadtul nem. Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy szerintünk Hitler rossz ember volt. Közepes festő, de rohadt tömeggyilkos, pszichopata állat.

Na innen pont ez hiányzik. Hogy ugyanis elítéljük a mészárlást (és akkor mi van? - el van ítélve, ez egy szimbolikus gesztus), de nem ítéljük el a felelőst. A szóvivő, akinek a száján keresztül elvileg a pártvezér és kancellár beszél, nem nevezi nevén, hogy akkor most Vlagyimir Vlagyimirovics, vagy Hófehérke és a Hét Törpe a felelős, esetleg a náci ukránok direkt magukat lövik hasba, csak hogy rossz hírét keltsék a pompás orosz diktatúrának. (Navalnij is direkt deportálta magát az aktuális gulágra, ugyanezért.)

Aszongya a felcsúti döbrögi, az ő másik szájával, hogy "ki kell vizsgálni". Na ja, de mi lesz ha kivizsgálják, aztán mehet ő is a hágai bíróságra, mondjuk csak a tanúk padjára, hogy akkor most a pszichohaver tényleg egy kibaszott tömeggyilkos?
Amúgy az, efelől ma már nemigen lehet kétség. És itt nem a rákay kálmán -féle fizetett hisztiről, meg annak indokolatlan trágárságáról van szó (lásd az előző poszt), hanem halottak százairól, ezreiről.
Úgyhogy most indokoltnak érzem: Menjenek ezek a kurva anyjukba!

bbc.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése