2022. április 9., szombat

A nertárs kifinomult ízlése

Már megint egy parádés címbe botlottam, a szokásos heti, "borzongjunk az origón" felfedezőtúrám során. Ugyanis a címoldalon szembe jött az alábbi:

RÁKAY PHILIP: AZ EXKOMCSI-SZÉLSŐLIBERÓ ÉRTELMISÉGI PÖCEGÖDÖR LEGALJÁRÓL FELSIKKANTOTT CSÁKI JUDIT NÉNI IS

Namost, rákay kálmán (filipezze az anyukája, ha nem szégyelli), itt már a címben a keresztény-konzervatív, mélyen polgári mentalitás egy olyan szép példáját nyújtja, hogy arra még a Csöcsös Tocsogó Bár és Grill (a közismert polgári szalon) törzsközönsége is elismerően csettint, hogy igen, így kell ezt! Ez annyira ízléses, kifinomult és komoly szellemi hátteret mutató megfogalmazás, olyan mértéktartó, másokat tisztelő polgári attitűdöt villant, hogy Armani öltöny legyen a talpán, aki nem feszül rá büszkén, kálmánunk fess alakjára.

Mert kálmánéknál drága öltönyben, Merci terepjáróban és Rolex órában mérik a polgáriságot, meg a konzervativizmust, kár hogy Csáki Judit színikritikusnak és nem mellesleg egyetemi tanárnak valószínűleg a kisujjában is több van, mint ami kálmán fejében valaha volt. Mondjuk nincs is Rolexe, de gondolom nem is vágyik rá.
Amúgy lehetne ez egyfajta jókívánság:  Gyalázzon téged a rákay kálmán! Akkor már biztos, hogy jó fej vagy...

p.s. Igen rákay nertárs csupa kisbetű, nemecsekernői jelleggel. Meg egyáltalán: ezek a kifinomult főpolgárok, mi viharért nem bírják leírni, hogy "liberális"? Liberóznak, libernyákolnak, ami annyira kisstílű, hogy arra nincsenek szavak. Én sem hívom a konzervatívokat (akikből alig van nálunk) mondjuk "konzerveknek". Ennyi mindenkinek jár, az, akit meg amúgy százmilliókkal töm ki az állam, a liberálisok adójából is, az legyen már minimálisan kulturált. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése