2022. április 16., szombat

Szombati toporzék, de csak jövőre máma még

Állítólag őrjöngenek a formula egy rajongói, a miatt, hogy jövőre Las Vegasban szombaton lesz a verseny. Persze nem az összes szombaton, az tényleg sok lenne, de egyszer amikor, akkor nem vasárnap. Valahogy szombat este/éjjel, ami Európában meg vasárnap hajnal, szóval nem is értem, mit kell ezen kiakadni. Ma például úgy van szombat, hogy az péntek, tekintettel arra, hogy még csak most jön majd a kétnapos hétvége, rögtön a csütörtöki másik péntek utáni mostanit követve.
De ennyit Las Vegasról.

Nem vagyok rajongó, de egy kis őrjöngés igazán rám férne már, csak hogy történjen végre valami. De először iszom egy kávét, elvégre elég hülyén fest, mikor az ember belealszik a jól megérdemelt őrjöngésébe. Jó minőségű kávém van, csak kurva erős, úgyhogy terveim szerint először toporzékolok majd egy öt-hét percet, aztán feldúltan rohangálni fogok a lakásban, különösen agresszív módon viszem le a szemetet, de a hajamat nem fogom tépni sikoltozás közben, mert hullik az magától is. Hiába no, a genetikát nem bírom túlőrjöngeni.

Később majd elgondolkodom, miért is kellett nekem őrjöngeni, elvégre az egyforma forma egy ma már csak mérsékelten hoz idegállapotba, viszont biztos kitűnő projekciós felület, amennyiben minden rá lehet vetíteni, a a magánéleti válságtól a kritikán aluli eperlekvárig. Nincs munka, nincs pénz, nincs társ? Kurva Ferrari! Negyvennyolc évesen alig nézek ki hatvannak, de legalább egy perccel sem érzem magam többnek hetvennél? Mocskos Red Bull, ez biztos miattuk van! Hamilton sportkocsikat gyűjt, én meg bélyeget? Rohadjon meg a kapitalizmus, aminek ugye a forma egy is az egyik makettje, nagy pénz kicsiben. (Jó, ha mondjuk rám dőlne a Nemzeti Bank, akkor persze meghalnék, de utolsó leheletemmel is inkább valami bélyegritkaságot rendelnék, nem egy Bugattit.)

És ha kiőrjöngtem magam e kávéházi szegleten, leülök kirakni valami puzzle-t, vagy elbabrálok a bélyegekkel, amik ugyan nem érnek sokat, de sok van belőlük, és már rég várom, hogy a mennyiség egyszer csak átcsapjon minőségbe.

   
Kompromisszumos megoldások.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése