2022. április 19., kedd

A kitiltott

Az elég vicces, hogy Boris Johnson egyesült királysági miniszterelnököt kitiltották Oroszországból. Merthogy a nagybritánok és az északírek (gondolom a délírek is, csak itt nem róluk van szó) Ukrajnát támogatják a háborúban, meg milyen hülye haja van már ennek a Dzsonzonnak? Ezekből az egyik is elég lenne, hogy ne engedjék át Seremetyevón a határőrök, de a kettő együtt már olyan súlyos, hogy örüljenek Londonban, hogy nem üzennek nekik hadat Moszkvából. (Egy igazi államférfi az kérem sportosan kopaszodik, mint VV Putyin, és bátor, hisz nem fél a plasztikai sebészek műtőasztala felé kiterjeszteni akciórádiuszát. Bezzeg Boris még egy zsírleszívásra sem mer elmenni, pedig milyen szép oroszos neve van.)

Gondolom a minden britek (és északírek) főminisztere most nagyon maga alatt van, elvégre épp a hétvégén akart Moszkvába utazni, mert ugyan a Bayswaternél is lehet pirogot kapni a tegnapi Pravda mellé, még pravoszláv templom is van, a St.Petersburg Place meg a Moscow Road sarkánál, de az azért nem ugyanaz. Például idegesítően sok arrafelé az angol, majdnem annyian vannak mint a kínai-arab kereskedelmi maffia érdekeltjei, bár a turisták mennyisége mellett már elenyésznek, mint egy őshonos, ám veszélyeztetett állatfaj.

De Boris nem utazhat Moszkvába, hogy az Arbat valamelyik 'kávézójában' igyon vodkát a kovászos húsgombóc és a sült uborka mellé, nem vehet akciós gumicsizmát, aranyozott vécékefét és még pár liter prémium minőségű krumplivodkát a GUM áruházban plázában, no meg nem veretheti  meg magát rohamrendőrökkel, mikor a hatodik bloody mary-ről eszébe jut hogy háború, és még hangosan ki is mondja.

Pedig a GUM tényleg szebb és nagyobb, mint mondjuk a Harrod's, a brit rendőrök meg ráadásul előbb kérdeznek, aztán ütnek, ami tisztára logikátlan, ha már egy erőszakszervezetről van szó. De Boris elcseszte, nem lehet kómás Mszkvában, nem eheti le az ingét borscs-csal Cseljabinszkban, és nem vetheti bele magát egy be nem jelentett kijárási tilalomba, és/vagy a Néva-parti éjszakákba Szentpéterváron. A St.Petersburgh Place-nél folyó sincs, bár csak pár buszmegálló a Regent's Canal. de az nem ugyanaz.


saját.én

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése