2022. április 26., kedd

Bakancsban a pálya széléről

Aszongya a pártvezér és kancellár, a Felcsútok éteri magasságából, hogy a munkának és különösen a szakmunkának van jövője Magyarországon. Most komolyan, egy szociológus veszett el benne (ezt nekem el lehet hinni, több elveszett szociológust láttam már, plusz van itthon tükör), hisz nagyívű meglátás ez ahhoz képest, hogy így a hatvanhoz közeledve egy percig sem vett részt a "munkaerőpiac" című nagy népi társasjátékban. Az egyetemről a politikába katapultált, immár harminckét éve ül a parlamenteben, ebből pont tizenhat évig volt eddig főminiszter, de olyat, hogy elment volna állást keresni, eddig még nem csinált. A haverja legalább gázszerelő.

Viszont épp nemrég emlegette, elég dehonesztáló módon az ukrán elnököt, hogy hát ez a Zelenszkij csak egy színész, ezért színészként viselkedik, ő ellenben jogász, és jogászként gondolkodik. Miközben egy percig sem dolgozott jogászként, neki a törvényekhez annyi köze van, hogy kellően erős hatalmi-gazdasági érdekei mentén, időnként írat magának olyanokat, mondjuk a semmilyen zsolttal, vagy valami névtelen komisszárjával.

Zelenszkij meg amúgy szintén jogi diplomával bír, szóval ez akkor nagyon mellément. De erről az összeszerelő-ország rémálomról nem bír lejönni, már évekkel ezelőtt is olyan marhaságokat böffentett az éterbe, hogy vannak ezek a nyamvadt értelmiségiek (ő már láthatóan rég eltávolodott ettől), de azért egy olajos bakancsú jómunkásember, azért az az igazi. 
Ő csak tudja. Miközben a hülye skandinávok meg a felsőoktatásba öntik a pénzt, biztos el karnak puhulni a jóléttől, a hülyéi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése