2022. április 14., csütörtök

Testképzavar-testvérek

Az elmúlt napok egyik legviccesebb képe az alábbi, pontosabban az lenne, ha a nemzetközi helyzet nem fokozódna a tragédiáig, nap mint nap. Tanulságai azért vannak:

index.hu

A képen ugye két fura alak van, akikben közös, hogy láthatóan képtelenek elfogadni az öregedést. Törpe diktátor, szétbotoxolt fejjel (tényleg, lassan már úgy néz ki, a búrája, mint valami túlkelesztett fánk), meg elhízott egykori "harcművész" (faszt, a harc nem lehet művészet, ezt mindig kikérem magamnak), aki a "zsírfejre hajfestéket" módszerrel próbálja letagadni, hogy már hetven éves. Pont mint a másik, csak annak nem maradt elég haja az egy-másfél kilónyi szénfekete festék elhorodozásához.

Vlagyimir Vlagyimirovicsban és Steven Segalban közös még, hogy mindketten orosz állampolgárok, a főpárt tagjai, és egymás kölcsönös rajongói, mondjuk meg is érdemlik egymást, pontosabban a másik felemelő és inspiratív társaságánál nem érdemelnek többet. Kétségtelenül Putyin a súlyosabb esett, de nyilván neki vannak a komolyabb kisebbrendűségi komplexusai, sokan vannak így ezzel, bár többségükből ettől még nem lesz háborús bűnös pszichopata. De a komplexusok hatalommal párosítva szinte menetrendszerűen kitermelik a diktátorokat, a diktátorok meg szeretnek háborúzni, hisz ha kicsi a pöcsük (akár csak szimbolikusan is), megtoldják egy tüzérdandárral, és máris jobban esik a kurvázás előtti vodka.

Segal ezzel szemben csak hihetetlenül ótvar filmeket csinált, és nem, sosem volt színész, a mereven bambulás, aztán verekedés kombója még nem éri el a színészet minimumát. Öregkorára meg végleg megzakkant, egy posztszovjet diktátor feltétlen rajongója lett, és ehhez képest a röhejes hajfestéke csak hab a torkán. (Illetve festék, hisz a szakállára is jutott belőle.)

Szóval ez a fotó igazi telitalálat, rokon lelkek ha találkoznak, a törpe, meg a melák, akik csak az erőből értenek, hisz egyikük sem beszél más nyelvet. És még sokan vannak ezzel így, ami elég szar ügy, a világ állására nézve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése