2021. május 23., vasárnap

A Fordulat

Nos, ma ha megyek az ebédemért, már nem kell maszkot hordani, ami jó, de ha úgy fog fájni a hátam, mint tegnap (egyelőre még so-so), akkor pont a hülye maszk fog a legkevésbé érdekelni. Ehhez képest Felcsút Géniusza (mert kormányhitű propagandagyártók már megfejtették, hogy az O1G-ben mi a G) akkora műsort csapott körülötte, mintha megnyert volna egy világháborút, pedig nekem gyanús, hogy a járványadatok nem áldásos tevékenysége miatt, hanem annak ellenére javulnak.

De ha már belengették, hogy racionális érvek helyett számmágia-alapon fognak döntéseket hozni, akkor ehhez a marhasághoz legalább tartották magukat, megvan az ötmilliomodik beoltott, lehet bejelenteni, kiemelni, aláhúzni és nyomatékosítani. A fészbukon, naná, az állami tévé (rádió, hírügynökség) évi százmilliárdból nem bír megoldani egy olyan, komoly logisztikát igénylő feladatot, hogy valaki kimenjen egy kamerával a pártvezér és kancellár elé, az utcára, és felvegye azt a a pár mondatot, meg ahogy a főnök leveszi a maszkot. (Amiért meg kellene bírságolni, hisz az erről szóló rendelet mától hatályos, ő meg tegnap gudbájozta le magáról az arcát jótékonyan elrejtő készséget.)

És közben szinte látom magam előtt, ahogy valami szupertitkos operett-törzs ül a Karmelita Atombunkerben, valahol a budai várhegy gyomrában, és feszülten lesi a nagy, vörösen világító számlálót. Négymillió-kilencszázezer kilencvenkilenc-ezer kilencszáz környékén már tapintható a feszültség, többen félrenyelik a cigarettájukat, miközben valaki idegesen rágyújt egy (szigorúan) jobb twixre, a Jogszabályfogalmazási Hadtest ügyeletes tisztjének ujja pedig az enter-gomb felett vibrál, hogy  mikor élesítheti már a Színes Hétvégi Magyar Közlönybe előkészített antimaszk rendeletet.
Aztán egyszer csak ötmillióra fordul a számláló, a Nemzeti Vakcinarakosgató munkatársai mámorosan dúdolják a Nézését meg a járását (ezt az egyet ismeri mindenki, meg az Amuri partizánokat, de abban túl sok a hajlítás), a Hadtest személyi állománya pedig spontán célbalövő  versenyt rendez a stressz ellen kiürített vodkásüvegekre.
Aztán elindulnak  haza, és nagyon nem értik, az emberek miért nem tartanak utcabálba fogalmazott üdvrivalgásokat, mikor ők akkorát számláltak épp, amekkorát még nem látott e haza azóta, hogy Ánusz pasa elrendelte a kék szemű csizmadiák összeírását,  még 1544-ben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése