2021. május 18., kedd

Ballagás okosba'

A legújabb korlátozáslazítási főkegyúri gesztus az, hogy majd lehet ballagásokat tartani az iskolákban (a gyárakban, közhivatalokban és főpályaudvarokon meg nem, hát milyen tempó ez, he?) persze csak szabadtéren (képzelem, mi van, ha pont esik), de legalább nem kell hozzá oltási plasztikvacak. Pompás, igazán pompás.

Tehát azokban a középiskolákban, ahol eleve kurva régen nincsenek kontaktórák, mert az veszélyes, búcsúzóul azért össze lehet csődíteni az alapvetően beoltatlan diákságot (népességet, katonaságot), plusz rokonok, családtagok, szomszédok és dílerek, persze utóbbiak csak maszkban ami viszont  ballagó diákoknak nem kötelező. Tényleg, akkor ők egymástól két méterre menetelve nyomják majd a gaudeámuszígitúrt?

Persze a főkegyúri engedékenységhez azt is hozzáteszik a karmelita főhivatalból, hogy az igazgatóknak joguk van a résztvevők számát korlátozni, és egyéb rendszabályokat meghatározni.
Ami a gyakorlatban csak annyit jelent, hogy a történelem felcsúti főutcáján menetelő überdöbrögi (a helyi döbrögik feljebbvalója és vezérlő  csillaga) megint a jó zsaru - rossz zsaru játékot játssza, ahol persze ő az előbbi. Hisz ő megengedi, hogy legyen ballagás, ha az meg nem pont olyan lesz, mint amilyennek a családok elképzelik, az már az igazgató sara, miatta nem lehet ott Manyika néni meg Máris szomszéd.

Ez a tempó amúgy a járvány kezdete óta jellemző ártunk és ormányunk viselkedésére, ez a sunyi lapítás, hogy hát ők csak jót akarnak, ennek megfelelően hozzák meg a keretszabályokat de közben annyira kibaszottul nagy demokraták, hogy a részleteket hagyják helyben kidolgozni. Pont ugyanezt a gyáva taktikázást csinálták a maszkviselés kapcsán is, ha valaki még emlékszik. Hogy tízezer fő alatt nem kötelező közterületen (mintha egy kilencezres kisváros már annyira uncsi hely lenne hogy még a vírus se megy oda), a fölött meg döntse el a polgármester. Utálják őt, az a kancellárián meg az Operett Törzsnél már nem fáj senkinek.

Ballagnának már el a fenébe!

Na, ez nem lesz kötelező... (hvg.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése