2021. május 22., szombat

WHO te fuck?

A WHO szerint az európaiaknak nem tanácsos mostanában még utazgatni (még jó, hogy mi közismerten félázsiaiak vagyunk, a Türk Tanács büszkeségei), nem elég nagy az átoltottság még a kontinensen. Az átoltottság amúgy egy szó, amit másfél éve még senki sem használt, kevesen ismertek, de ma már az alapszókincs része, bár sokan még most sem értik.
De ki az a WHO? Angolosan Who is WHO? - a válasz persze egyszerű, egy lexikon amiben ismert és kevésbé ismert emberek vannak, de főleg kevésbé ismertek, akik ettől majd hátha. Ám ez a megfejtés hibás, hisz nyilvánvaló hogy a Dokiról van szó, azaz Dr. WHO-ról, akire viszont hallgatni kell. Pláne, mert lényegében a blog névadója is.

Nekem van egy csomó dokumentumfilmem róla, meg egy kupac könyvem, amelyek szerint elég sokszor mentette már meg a világot, változatos időpontokban, bár a végén mindig valahogy napjaink Londonjában lyukadt ki. Pont mint az exem, akitől egyszer kaptam is egy TARDIS-t is, ami villog, sivít, de nem férek bele (pedig biztos csak a tizenöt centis ajtón kellene átpréselni magam, aztán belül már sokkal nagyobb, mint kívül), és sosem árulta el, honnan szerezte.

Szóval, a Doki szerteszét utazik térben und időben, de nekünk nem javasolja, persze lehet, hogy nem a járvány miatt, hanem mert mondjuk a Holdon van egy titkos dalek-bázis, amit felrobbantott már a jövő hónapban, de nekünk az még feltételes módban van. (A dalekeket amúgy könnyű kiszúrni, egy nagyobb kuka méretű, rücskös sószórót kell elképzelni, aminek az egyik keze habverő, a másik vécépumpa, ha egy ilyen jön szembe a postáról hazafelé, előbb fussunk el, és csak aztán röhögjük ki!)

A 9. Doktor és egy dalek (winteriscoming.net)

Persze a jó tanács nekünk szól, de most akkor az Afrikiak utazhatnak? Pontosabban nekik nem ellenjavallt? Mert akkor vagy az van, hogy az ottaniak nagy része durván mélyszegény (ami erős túláltalánosítás), azaz nincs is pénze utazni, vagy radikális tradicionalista, és nem megy háromnapi járóföldnél messzebb a szülőfalujától, esetleg szellemileg annyira leárnyékolt, hogy azt hiszi, a falu mögötti szavanna mögötti hegy mögött már úgysincs semmi. Pontosabban csak a Semmi van. Oda meg nem vágyik.
De lehet, hogy a Doki erősen nacionál-rasszista, mint afféle örök migráns, aki mindig túl akarja teljesíteni a bennszülötteket. Innen az anglománia, meg az a brit akcentus, amit biztos nem a szülőbolygójáról, a Gallifrey-ről hozott. És tuti United szurkoló (esetleg Tottenham), pedig a rendes emberek az Arsenalnak szurkolnak. (Én nem, nem érdekel a fodbal, mondjuk nem is vagyok rendes ember.) De a lényeg, hogy szerinte az afrikaiakért nem kár, sőt az ázsiaiakért sem, szóval ha véletlenül van pénzük utazni, menjenek  nyugodtan, egészen a Holdig, ott majd levadásszák őket a dalekek, esetleg az űrnácik, de róluk egy másik dokumentumfilm szól.
Ennyit a járványhelyzetről. (Avagy lassan lábon hordom ki az agyhalált.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése