2021. május 13., csütörtök

Kétezerötszáz-milliós reklámok

Annyi remek dolog történik kis hazánkban, mely büszkén és időt, energiát ugyan kímélve, de pénzt nm, menetel az ostobaság újabb mélységei felé. Most például az a hír, hogy a vadászati világ kiállítás kommunikációjára újabb félmilliárdot kap a megfelelő fidesz-közeli közpénz-bulimiás. Mert eddig csak kétmilliárdot vágtak hozzá, ami ugye méltatlanul kevés, hisz amúgy a faszt se érdekli a kiállítás, de közbe' beígértek egymillió (!) látogatót. Lássuk be, Agyarországban egy maroknyi ember szánalmas hobbija állatokat öldösni erdőn-mezőn (ebbe nincsenek benne a hivatásosok, akik az ökoszisztéma fenntartása érdekében célzatosan öldökölnek), ha meg külföldi vadászok jönnek ide, akkor leginkább vadászni, és nem kiállítást bambulni.

Szóval kell a reklám semmilyen Zsolt kedvenc szabadidős pszichopátiájának, azt nem lehet rongyos kétezermillióból rendesen megcsinálni. Ráadásul folyamatosan és nagy nyilvánosság előtt be kell hazudni világkiállításnak miközben nem az lesz. (Mellékszál, de a világkiállításnak akkor lehet valamit hívni,ha az illetékes nemzetközi szervezet ráüti a pecsétjét. Erre nem ütötte rá, ez csak ártunk és ormányunk fejében létezik ilyen formában. Úgyhogy hívhatjuk nyugodtan Kurva Drága Vadászati Pénzmosásnak.)

De tényleg, milyen búvalbaszott banánköztársaság már az, ahol a főkutyák hobbija határozza meg, mire szórnak el tíz- meg százmilliárdokat. Az egyik a fodbalt szereti (meg a szotyit, bár annál még nem látom a Nemzeti Szotyoládé Program kibontakozását), a másik meg állatokra lődözni, a harmadik meg hajókázni szeret, közpénzel dagadtra tömött milliárdosokkal. Ne lehetne már végre az egyik hobbija az olvasás, vagy az alternatív rockzene?
Egy normális, azaz nem banán köztársaságban már rég elhajtották volna őket. Sőt ennél sokkal kevesebbért. Most lusta vagyok utánanézni, de talán Svédországban történt (de tuti valahol Skandináviában) hogy egy miniszternek egy csoki miatt kellet lemondania. Mert egyszer hazafelé tartott a szolgálati kocsijával, és megállt tankolni. Fizetni a szolgálati benzinkártyájával fizetett, de a nafta mellé vett a gyerekének egy csokit is. Tobleronét, ha jól emlékszem, és ez elég volt ahhoz, hogy nemsoká lelépjen, hisz a közpénzt magáncélra használni, nem bocsánatos bűn, és nem az összeg, hanem az elv a lényeg, ráadásul minél magasabb polcon ül valaki, annál inkább vigyáznia kell.

Mit szólnának a derék skandinávok Felcsúthoz? Valószínűleg valami olyasmit, hogy ilyen csak diktatúrákban lehetséges, tehát ha itt van a stadion (+fodbakadémija) a kisvasúttal, akkor ez itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése