2022. augusztus 8., hétfő

3721

Ma 61 éves a '61-ben született David Howell Evans, közismertebb művésznevén The Edge, az U2 nevű kémrepülőgépről elnevezett Te Is zenekar gitárosa és másodlagos sámánja.

Ez a két 61-es persze érdekes, a nagyon szakszerű számmisztika szerint "A 61. számú angyal a 6-os és az 1-es számok rezgéseinek és energiáinak keveréke. A 6-os szám az otthont és a családot, azok ellátását, valamint az élet anyagi vonatkozásait szimbolizálja." Kedvesen ostoba, nettó semmitmondó baromság, ennyi erővel azt is belevehették volna, hogy a 61 első típusú köbös prím (cuban prime) olyan prímszám, ami a két következő, x és y természetes számok köbre emelését tartalmazó diofantoszi egyenlet egyikének megoldását adja. Ezt pont úgy nem értette volna senki, mint a hatvanegyes angyal rezgését, bár legalább van értelme.

Ugyanakkor 61x61 az 3721, ami a Foglalkozások Egységes  Osztályozási Rendszerében a "sportoló", ilyen fura alak aki edz, és edz még egy kicsit, aztán versenyez, aztán levezetésként edz. Ez már majdnem a popsztár, csak az gyakorol és fellép és gyakorol, és szerekkel él, bár jobban belegondolva ez utóbbi a sportolók egy jelentős részér is igaz.

A 3721 egyúttal Felsőnyárád, Dövény és Jákfalva irányítószáma is, igen, ezek olyan kis falvak, hogy hárman osztoznak egy irányítószámon, valahol a kies BAZ vármegyében. De azt hiszem Mr. Evans (vagy Mr. Howell) nem innen származik, állítólag Barkingban, egy kelet-londoni külvárosban született, de ott az irányítószámok jellemzően olyanok, hogy IG11 BetűSzámSzám, amikre a felsőnyárádi postán (ha még megvan) nyilván hülyén néznének.

És akkor jöjjön az egyik kedvenc számom, ez esetben dalom (mármint a U2 viszonylatában kedvenc, R.E.M. dalnak például alsó-középszerű lenne) amiben David nem csak gitározik, mondhatni azt a legkevésbé, hanem (ha nem is énekel, de legalább) mormog. És közben magas szinten tud hülyén nézni a kamerába, mint aki vagy nagyon megvilágosodott, vagy igen másnapos, minden esetre egy extraordinális síkról nem szemléli a körülötte lévő zajlásokat. (Ja, és azt most olvastam, hogy azért hord állandóan sapkát, mert már fiatalon kezdett kopaszodni, és úgy döntött, nem e területen lesz bevállalós, ha már valahol egyáltalán.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése