2022. augusztus 8., hétfő

Majdnem minden világok csaknem legjobbika

Most már elég nyilvánvalóan szarban vagyunk üzemanyag-fronton (mondjuk egy fronton eleve csak szarban lehet lenni, lásd háború), rengeteg helyen korlátozzák hogy hányszor és mennyit lehet tankolni, de ártunk és ormányunk szerint igazából minden oké, az ellátás biztosított, a nemkormánygépek is mennyit repkednek a horvát tengerpartra, biztos fontos katonai ügyekben. Szóval kerozin még tuti van, úgyhogy semmi ok a pánikra, a felcsúti is milyen kedélyesen nyaral, hisz egyrészt kifárasztotta a dallasi dzsembori, másrészt meg nincs semmi sürgős tennivaló itthon, hát nem ég a ház nertársak!

Na most, eleve nem értem, miért most nyaral döbrögink, és miért Dalmáciában? Hiszen mennyi szép hely  van itthon is, rendes hazaffy itthon nyaral, telel és tavaszol, ráadásul van neki nyaralója a festői Felcsúton (hisz amúgy Buda Rózsadomb-jellegű részén lakik), amivel nagy szerencséje volt, hogy pont a stadion mellett sikerült vennie egy szép parasztházat. Nyaraljon ott, már csak példamutatásul is, meg hát oda nem kell repülővel mennie, benzinből is kevesebb fogy a nemmagán kisbusza által, plusz - ha véletlenül mégis lenne valami dolga a kormányzásnak nevezett hatalmi lavírozásaival - gyorsan beérhet a karmelita kolostorba. Ami ugye eleve tízmilliárdokért szimbolizálja a rá jellemző puritán kormányzást, szóval nagy puritanizmusában nyaralhatna a Velencei-tónál is,  ha már unja a felcsútok ormait. Meg látná kicsit azt a tavat is, amíg ki nem szárad teljesen.

De benzin az van, nincs itt semmi látnivaló, hisz minden válság megoldása egy-egy szűkszavú kormányzati közlemény, amiben leszögezik, nyomatékosítják és aláhúzzák a mit, így aztán csak le kell papírozni hogy kellemes a hőmérséklet, ideális a csapadékeloszlás, a háborúnak mindjárt vége, az infláció nem is olyan nagy, valamint a töretlen a csodaturul szarnyalása. Szárnyalása.
Benzinhiány pedig azért nincs, mert mi pont ennyi benzint szeretünk tankolni! (Ez egyébként az "Úgy akarom, ahogy lesz!" elv közforgalmi kiterjesztése.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése