2022. augusztus 17., szerda

Rázás

Mármint kame. Mert az a hír, hogy valaki, feltehetően Szombathelyen, vagy máshol Vazsmegyében, összetűzésbe (bocs, feltehető összetűzésbe) keveredett egy Google-autó nem egyszerűen feltételezhető, de minden bizonnyal konkrét sofőrjével. (Bírom az ilyen híreket, amik nem hírek, hisz gyakorlatilag semmilyen információt nem tartalmaznak, azon kívül, hogy ketten valami "összetűztek".)

Az ilen autók szokják körbe (valamit hosszába és át) fényképezni az utcákat, hogy az egészen hülyék is megnézhessék merre van a csirkebolt, vagy a bordélyhát, akik nem igazodnak ki egy hagyományos térképen. Nekem amúgy semmi bajom vele, időnként virtuálisan közlekedem a segítségével Londonban, Prágában vagy Helsinkiben, ahol ugyan sosem jártam, de pont ezért.

És mivel semmit nem tudni a konfliktus okáról, csak feltételezem, hogy valszeg valami olyasmi volt, hogy a kamerás autó elhaladt/megállt valaki mellett, aki vagy gyalogos volt, csak egyszerre kaptak pirosat valahol, és ahogy meglátta a tetőn a kameraszettett, rögtön idegállapotba került, és beszólt, nagyjából "Nekamerázzá te, mitkamerázó?" -paradigma keretei között, később meg tettlegesen összetűzött. Pláne ha a guglis személygépkocsi-vezető visszaszólt, mondjuk hogy "Közöd, köcsög?", elvégre az efféle szóváltások nálunkfelénk a mindennapi kultúra szerves részét képezik, valódi népszokások, abban az értelemben, hogy ilyet a nép igenis gyakran szok.

Élőben egyszer láttam ilyen géperejű készséget, naná hogy Angliában, de engem nem húzott föl, sőt utána lelkesen nézegettük Petrával a StreetView-t, hogy mikor leszünk már fönt a nemzetközi interneten. A pofázmányunk az persze eleve ki volt takarva, ahogy a rendszámokat is ki szokták homályosítani, sőt az utcai reklámokat is, elvégre azokért nekik senki nem fizet egy büdös vasat sem. Szóval nem világos, mi baja lehetett bárkinek a kamerázásos autóval, leszámítva az esetet, hogy félt valami lebukástól. 

Mondjuk épp jött ki az állampolgár a szeretője házából, jellegzetes öltözékében, miközben a járda mellett ott parkolt egy vérvörös, páncélozott gyalogsági csapatszállító (mondjuk egy Hummer), amilyen csak neki van a megyében, szóval ha az asszony ránéz az utcaképre, márpedig ránéz a gyanakvó ribanc, ott a válóok. És különböző érdekes gazdasági ügyek miatt az ő nevén van a ház, a nyaraló, meg a családi káefté ötvenegy százaléka...
Persze lehet, hogy csak simán egy halott kurvát tuszkolt be épp a csomagtartóba, hiszen így szoktam ezt látni amerikai filmekben. (Amerikában sosem voltam, sosem akartam lenni, így személyesen nem tapasztaltam, hogy napi gyakorlat-e az ilyesféle tuszkolás.)

És közben lehet, hogy az illető összetűző nő volt, mondjuk pont egy prosti, akinek nem a hulláját tuszkolták, hanem az élőerejét árulta egy út szélén, és nem akart látszani, biztos ami biztos. minden esetre itt látható az autó, és  mellette egy igen ismerős rendőrkapitányság. Semmi extra, csak az utca túloldalán volt a fősulis kolesz, ahol sokat laktam.

444.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése