2022. augusztus 22., hétfő

A kicsinyes bosszúk kormánya

Agyarország visszavág, avagy ártunk és ormányunk szokás szerint csúcsra járatta a pitiánerséggel kombinált kicsinyes baszkurálást, amennyiben - az előző posztban jelzett szörnyűség miatt - a palkovics-fejű, miniszternek látszó valaki kirúgta a meteorológiai szolgálat főnökét, meg annak szakmai helyettesét. Csak hogy érezzék a gondoskodást, hogy nincs az a kupac szar, amit a kormányférfiak ne tudnának másra kenni, kellett nekik tudóskodni, hogy valószínűségek, meg biztonság, miközben persze még csak nem is ők döntöttek a kibaszott tűzijáték kibaszott elhalasztásáról, hanem a kibaszott operett törzs, akik persze bizalmi üzletfelek, szóval a régi jó camorra-hagyomány szerint érinthetetlenek.

És akkor létezik az a félagyú elmeroggyant, aki ennek még tapsol is, bár némileg nehezményezi, hogy a nyilvános karóba húzások elmaradnak, egyelőre. És ilyeneket kommentelnek bele a mandiner.ponthu szimbolikus mocsarába:

„Helyes, de azért felvetem, hogy kártérítést is kell követelni tőlük, hiszen egy nemzet ünnepét lehetetlenítették el. Ráadásul nyilvánvalóan politikai motivációból. Az elmúlt hetek ellenzéki hazaárulása ("nem kell tüzijáték"...) után elég egyértelmű, hogy az OMSZ politikai érdeket szolgált. Nem lepne meg, ha ezek is kapnának valamilyen Soros ösztöndíjat... Szóval kárpótlást kell fizetniük a nemzetnek, méghozzá busásat. Ha nem tudják, akkor meg menjenek napidíjban a sittre leülni a szemét nemzetáruló rohadékok. Remélem mások is következnek utánuk, meg kell tisztítani a nemzetet ezektől a férgektől.“

Asszem erre az szellemileg teljesen leárnyékolt aljasságra már nincsenek szavak, nem is vesztegetek rá. (Már ezeken kívül.) De bazmeg, hol élünk? Kellett nekem kalandvágyból itthon maradni...

Megvan még valakinek az akadémiai nyelvtudományi intézet, illetve annak egykori földrajzinév-bizottsága? (Direkt nem nagybetűzök semmit, nem tudom mi volt a pontos elnevezés, de ez esetben nem is érdekes.) Velük esett meg, hogy megkérdezték őket, milyen elnevezést javasolnak a ferihegyi reptérnek, hogy benne legyen Franz Liszt neve is, erre a tudományos arcok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest–Ferihegy elnevezést támogatták. Azaz, hogy a kormány eredeti szándéka ellenére maradjon benne az amúgy igencsak közkeletű Ferihegy. Erre nemsoká a bizottság több tagja repült az állásából, ha már volt pofájuk ellentmondani döbrögiéknek. A nemzetáruló rohadékoknak! (Ez jó, ezt fordítva is lehet érteni.)
Another year, same shit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése