2022. augusztus 28., vasárnap

A Semmitmondás Egyeteme - alapozás

Az embernek először is ki kell jelölnie a céljai megtalálását, hogy úgymond meglegyen a mi felé haladás szándéka, egyszersmind kérdéseket kell feltennie, hogy aztán még újabb kérdéseket tehessen fel, és meg kell terveznie a lépéseit. Tudatosan, a tudatosság igen fontos, és a megfelelő sorrend, mert keretebe kell foglalni mindezt, hogy a megfelelő lépések a megfelelő sorrendben következzenek, miközben sosem tévesztjük szem elől a cél kijelölésnek alapvető voltát. 

Sokan csak élnek bele  világba, miközben alig-alig tudják, merre is kellene építkezniük, pedig valódi eredményeket csak úgy lehet elérni, ha fókuszáljuk az energiát, optimalizáljuk az egyéni életstratégiákat, és folyamatosan figyeljük, hogy a megfelelő módon tesszük-e sorba a a tényeket és feladatokat, főleg a motiváció vonalán. Mert nem elég motiváltnak lenni, az kell, de nem elég, tudni kell azt is, hogyan jelenik meg mindez a leképeződésekben, magunkon belül, vagy körülöttünk bárhol. 

Objektíve kell látnunk az összefüggéseket, több irányból is a viszonylataikban, mert ez a fejlődés elsődleges alappilléreinek egyike, origója és kiindulópontja egyszerre, eredményt csak a helyes szemlélet elsajátításával tudunk elérni, ami szükséges de önmagában nem elégséges feltétele az optimumra törekvés sikerességének.

A siker persze nem adja magát olcsón, de fel kell vállalni a konfliktusokat is, mert nem csak egyetlen út vezet a megvalósuláshoz, ám nekünk tudnunk kell távolságot tartani az egyoldalúságtól, hisz a kiteljesedő célok mátrixában nem tudjuk másképp megfogalmazni az erősségeket és fontosságokat. Fogalmi szinten persze könnyű megragadni bármit, de az elvonatkoztatások által könnyen elvéthetjük az utat, ami viszont nyilvánvalóan nem célunk, de nem is tekinthető érvényes eszköznek.

Ebben a szellemben kell tehát munkálkodnunk, hisz elsősorban eredményeket akarunk, másodsorban produktív jólétet rendszerszinten is, úgy a különféle felületeken, mint a tartalmi faktorokban. Közvetlen ráhatással a struktúrákra, de gondolom az előbbiek után ezt nem is kell már külön hangsúlyozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése