2022. augusztus 17., szerda

Attasék az ő neve

Olimpiai attasé lesz Párizsban Dajcs Tompi fideszes főfütyi unokaöccse, bármit is jelentsen ez. Nem a főfarok, azt értjük, de mi a retkes frásztörés az az "olimpiai attasé". Odáig megvan, hogy az olimpiához hozzátartoznak ilyen sportolók, mindenféle edzők, csapatorvosok, meg úgynevezett "sportvezetők" akik főleg a partikon smúzolás és a különgépen bebaszás versenyszámokban indulnak. Ja, és az olimpiai eszméhez már rég hozzávarrták a nagyarányú nemzetközi korrupciót, biztos ezért, az eddig sem elhanyagolt területért felel majd az új attasé. Ha már a korrupció nálunk is rendszerszintű (ez tényleg nagyon olimpiai!), az ifjú Dajcs meg a huszonnégy évével, és nem tudjuk milyen végzettségével (hát járt egyetemre, de diplomája valszeg nincs neki), a legújabb, eddig méltatlanul hanyagolt NER-prosti, nyilván nem az utolsó, a felcsúti klánja és baráti köre kitartottjai közül.

Eddig a külügyminisztériumban robotolt megalázó havi rongyos pár százezerért, de most már diplomáciai karriert építhet, hát istenem, nem ért hozzá, de úgy van vele mint a csiga, hogy nem megy át az út túloldalára, hisz oda születni kell! Nagybácsija is milyen remek miniszter volt, és milyen régóta európai szintű politikus, és Kósa Lali után a fideszkádéenpé második legszánalmasabb figurája, ami azért nem semmi. Bár erős a verseny a pacalrajongó, épp most hadügyi vonalon is mozgó rezsidisznóval, Szilárd már talán vezet is előtte, visszataszításban, nagyképűsködésben viszont erős döntetlenre állnak. Sajnos még egyik sem olimpiai sportág.

Ellenben én már negyvennyolc vagyok (engednék belőle, de nem megy), és még egy kicsit sem voltam attasé, pedig pont ráérek. Amúgy nem értem, ha 2024-ben lesz a következő nyárilimpia, akkor miért kell már jövő év elején megkezdenie áldozatos szolgálatát, de átvállalom tőle, mondjuk egy évre, és akkor csak az olimpiai idejére kell neki arca verejtékével sportdiplomálnia, addig akár befejezhetné a tanulmányait is. Én meg Dél-Franciaországban már jártam, de Párizs eddig kimaradt,  a Mona Lisa ugyan nem érdekel, de Musée d'Orsay gyűjteményét azért igazán megnézném. Ja és az épületet is, korábban pályaudvar volt:

hu.wikipedia.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése