2022. augusztus 31., szerda

Előre a vissza!

Bevezetik a szombati tanítást a magas rezsi miatt egy győrszentiváni iskolában - remek egy helyzet, csak remélhetjük, hogy a győrszentiváni alsósok nem agresszív-lázongó típusok, és nem gyújtják fel az egészet a fenébe. Vagy épphogy de, tekintettel arra, hogy legalább addig is lesz fűtés, oké kicsit sok is, meg előre egy csomagban, de azért fűtés! Kár hogy a cikk szerint az extra tanítási napok csak az őszi szünetig tartanak majd, amíg meg talán pont nem kellene fűteni. Így spórolnának meg pár napot, amit hozzácsaphatnak majd a téli szünethez, amikor ugye  már tuti kéne, de ha diáklázadás miatt leég az iskola, már nem lesz hol. Jé, tényleg ezzel is spórolhatnak, egy elszenesedett romot már egyáltalán nem kell fűteni, miközben az ökológiai lábnyoma is jelentéktelen, legalább is onnantól.

Meg persze meg akarják úszni azt is, hogy a fűtetlenség és/vagy járványhelyzet miatt át/vissza kelljen állniuk az online oktatásra, mert az nálunk eleve egy vicc volt, egy rossz vicc, tehetjük hozzá. Hiszen az egyre kevésbé kormánynak látszó, hatalomipari üzleti érdekcsoportnak két és fél éve lett volna arra, hogy tényleg megteremtse a feltételeit meg az eszközeit egy komolyan vehető digitális oktatásnak, de igazából szartak bele. Minden más is fontosabb volt ennél, most épp vodafont vennének párszáz milliárdért, ami annyira remek üzlet, hogy - szerencsés esetben - úgy harminc év alatt be is hozná az árát. Meg hát a párezer sosem használt, és nem is biztos hogy lélegeztetőgépet is raktározni kell súlyos pénzekért, ha már Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen. (Az mekkora lenyúlás lehetett, mert hát a nevezettet eleve sziklasírba tették, de ott sem maradt tovább egy hétvégénél, legalább is a vonatkozó legendák szerint, amiket persze még nem erősített meg a kormányinfó-fejű miniszter.)

Hogy egy-egy ilyen esetet hogy lehet a sikerpropaganda keretein belül eladni, azt nem tudom, de legalább is már látom magam előtt a mandineres kommentelőket, akik szerint nagyon helyes, a 6-14-es korosztály szombat délelőtti iskolába kényszerítése, addig se drogoznak! Meg át sem műthetik őket eszkimóvá a liberálkommunisták! Úgyhogy legyen országos a cucc, másfél nap alatt át lehet pofozni a vonatkozó jogszabályok módosítását. A történelminek nevezett egyházak meg lelkesen tapsolnak majd, és többféle püspök is felveti, hogy akkor egy füst alatt legyen már kötelező vasárnapi iskolai is,  hisz fontos lenne időben a kölykökbe verni az evangéliumi szeretetet. Ja, és addig se drogoznak!

Mondjuk én még jártam szombaton iskolába, minden második héten, de csak a legelején, mert aztán bevezették a kulturált ötnapos oktatási hetet. De elsőben és talán másodikban is, még volt hosszú meg rövid hét, és szerintem nem csak mi utáltuk, de  tanárok is. Ma meg már ott tartunk, hogy a nálunk valamivel fejlettebb és sokkal normálisabb országokban nagyon komolyan a négynapos munkahét bevezetését fontolgatják, nálunk meg az van, hogy az iskolákban fűtsenek újra fával, de ha az sem megy, lehet hatnapos oktatás, amíg még elég meleg van hozzá. Elmúlttizenkétév, basszák meg.


p.s. Győrszentiván korábban önálló község volt, de már több mint ötven éve Győrhöz tartozik, ami azért nem a legfejletlenebb térsége az országnak, sőt. De ha ott ez van, akkor mi lesz majd Borsod- meg Szabolcs-külsőn?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése