2022. augusztus 2., kedd

Kettős gyilkos élet

Életfogytiglant kapott az a román betonkeverő-sofőr, aki megölt egy magyar lányt Londonban. Ő ugyan ártatlannak vallotta magát, de hát a világ egyik legnagyobb térfigyelő kamera-penetrációjával bíró városában azért nehéz nem megtalálni a felvételt, ahol egy épp egy kukában vonszolja a hullát a közeli parkba.

De ez eddig csak egy sima gyilkossági ügy, egy hatvanas fószernak már nem áll fel, így inkább agyonveri a húszéves csajt, hogy akkor már másnak se legyen jó (de tényleg,  ő mondott valami olyat, hogy a kor miatt már nem forszírozta a szexet), viszont a bulvársajtó vérszagra gyűlő szekciója azt is kiderítette, hogy a pasi gazdag.
 Legalább is nem szegény, amennyiben a Notting Hillen van egy lakása, ami a Daily Mail szerint 700 ezer fontot ér, az meg a jelenlegi árfolyamon olyan 330 000 000 HUF. 
És ehhez képest lakik valami konténerodúban, ahová még a víz sincs bevezetve, így valami utcai csapnál volt kénytelen lemosni a vért a kezéről, naná hogy egy kamera előtt.

És mivel gyilkosok rendszeresen gyilkolnak, az médiákok meg rendre megírják, az ingerküszöbünket már csak a különösen véres és/vagy meghökkentő részletek ugorják meg, avagy hágják át (de semmiképp sem hágják meg). Jelen esetben az, hogy a pasi nevén volt egy kurva drága lakás, egy felkapott környéken, ez meg játszotta a nyomoroncot, betont fuvarozott építkezésekre, a helyett, hogy élt volna, mint egy rendes semmittevő, a nyugdíjkorhatár magasságában. Hisz valami külsőbb, és nem annyira menő kertvárosban lehet venni egy belvárosi lakás árából két és fél házat, az ember egyedülállóként ellakik a félben, az egyiket kiadja, a másik árát elmulatja, és egyből kerek lesz neki a világ.

De ha valaki román bevándorló és egy konténerben lakik, annál azért gyanús, hogy nincs neki semmiféle ingatlanja sehol, csak valaki az ő nevére íratott némi vagyonkát, aminek létét nem akarta az adóhivatal orrára kötni. Vagyis a pasi egyszerű kétkezi stróman volt, mielőtt gyilkosként kezdett új karriert, ami viszont már kitart neki élete végéig. (És hát felénk is vannak cégtulajdonos hajléktalanok, de hogy köreikben mekkora a gyilkossági ráta, azt most nem vágom.)

Persze a magyar bulvárban (jó, nagyjából az angolban is) az ex-betonkeverős egy kettős életet élő "multimilliomos", aki még közeli ismerősei elől is titkolta, hogy jobb pillanatiban inkább Dr. Jekyll, mint Mr. Hyde, mármint gazdaságilag. Van ilyen, ha sárga pólót húzok, magam is gyakran érzem magam villamosnak, álmomban csöngetek picit, de legalább nem írom meg. És nagyrészt kerülöm a sárga pólókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése