2022. augusztus 28., vasárnap

Főbeszoló alispánok

„- Láttad a tűzijátékot?
- Én nem politizálok.
- Bocs, megértem. Beszéljünk másról. Milyen szép időnk van ma!
- Mondtam, hogy NEM politizálok!!!"
(az Ismeretlen Kommentelő, a hávégé ponthun)

A Minekmentoda - Hátasztán-alsó személyvonat vágányfelújítás miatt egy percet sem késik! Egyébként szokott, ezért kell külön bemondani ha mégsem, hogy tessenek sietni azzal a hosszúlépéssel, mert a végén még gyorsan kell gyalogolni, ha még a kiserdő előtt utol akarják érni a szerelvényt. Hat-hét kilométer óránként lehet hogy nem sok, de visszeres lábbal és befröccsözve azért már jelenthet némi kihívást.
Márpedig igyekezni kell, mert elmegy mellettünk a világ, na nem mintha olyan jó hely lenne, de vannak benne dolgok, amik hiányoznának. Levegő, gravitáció, ilyenek.

A közügyekben hülyeséget beszélés mondjuk pont nem ez a kategória, tök jól ellennék Káder János (újabb lánykori nevén Novák K.) életbölcsességei nélkül, vagy hogy százmilliókkal kitömött senkik mondják az arcomba a legostobább propagandát, csak mert ők a  fideszhívő-tagozat államilag kijelölt influenszerei. Eddig úgy tudtam, hogy ha valakinek van véleménye, mondanivalója (vagy épp nincs, csak szeretne látszani, de nagyon) akkor belehazudja az internetbe a kis semmiségeit, azt' annyi. Ha valakit érdekel megnézni, elolvassa, beadja magának intravénásan, ha meg nem, akkor úgy járt, minekmentoda, ugyebár.

De ártunk és ormányunk hátsó udvarában a főminiszterség vezérispánjai jelölik ki, hogy ki lesz a népszerű véleményvezér, és pénzt, paripát, fegyvert, de főleg pénzt nem sajnálva promotálják a legfeljebb közepes tehetségű, bár kétségtelenül rém irritáló bábjaikat. (Mondjuk Rákay Kálmán tekintetes producerispán urat, vagy a kopasz beszólóispán urat, akinek neve sincs, csak ez az egy tulajdonsága..) Ők azok, akiket nem hagynak az út szélén, vagy ha néha mégis, legalább egy táska pénzzel, a biztonság kedvéért.

Hisz attól, hogy a véleményüket pont leszarja a nagyérdemű, a népszerűségüket pedig csak a fészbukos reklámköltésekkel mérik, még nem lesznek haszontalanok, sőt elkezdik okítani a seggnyaló szakma feltörekvőit, hogy hogy is kell ezt csinálni, nagyon szakszerűen, kiemelkedő effektivitással, és fenemód profitorientált módon, de erről majd később.
Addig is a régi rosszindulatú közhely, hogy aki nem tudja, az tanítja. (Hát, lehet hogy voltam én is így ezzel, mikor még nem kezdtem háttal mondatot, mert arccal a jövő felé, amiből meg ez a mocsok lett.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése