2022. augusztus 28., vasárnap

Zöldülő város

Kezdünk végre egy határozottan zöld város lenni, ez már a közvetlen lakókörnyezetemben is feltűnik, amennyiben bár kipusztult a fű a ház elől, de szép és változatos gazok nőnek a helyén, amiket aztán kistraktoros közmunkások nyírnak fazonra, mintha gyep lenne. Komolyan, ilyen még a személyes kedvencemben, londoni  Regent's Parkban sincs, pedig ott még a vízimadaraknak is külön szigetet mocsarasítottak a dísztó közepére.

Szóval életképek a Füredi csomópontból, a Járda-szigetekről. Szó szerint, mert míg az ember betonoz és aszfaltozik, az élet utat tör magának. Nekem speciel tetszik, olyan lájtosan apokaliptikus, még nem vette át az uralmat a természet, de már benne van a lábában a bugi. A gyökerében...



És e vegetáció nem a falu szélén, valami vasúti töltés oldalában burjánzik, hanem két fűútvonal soksávos városi kereszteződésében,  a lakótelepszél metszéspontjában, valahol itt: (A kontraszt kedvéért ez esetben ősz van, este és baleset, bár utóbbi amúgy is heti többszöri szabadidős program.)

kapospont.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése