2022. augusztus 3., szerda

Öt év múlva történt

1935 óta nem volt ennyire meleg und száraz július Angliában, legalább is ezt írja a BBC, és ők viszonylag ritkán hazudnak, szóval a nagybritánok helyében én kezdenék kicsit aggódni. Nem feltétlenül a szárazság miatt, elvégre 1935-öt is elég jól túlélték, de akkor öt évvel később, 1940 júliusában jött a Luftwaffe bombázni őket. Szóval 2027-re a nagyobb városokban érdemes fejleszteni a légópincéket, mondjuk ha megvannak még a világháborús helyek, azokat kipofozni kissé, feltölteni friss babkonzervekkel a londoni metrót, mert bár adott esetben a Luftwaffe az épp hogy védeni érkezne (mint NATO-szövetséges), de azért mindig akadhat valaki aki támadna. A mindenféle orosz szóvivők és putyinpárti képviselők például már viszonylag kevés vodka után is készek bejelenteni, hogy ha eszkalálódna a háború (amiről ők ugye nem tehetnek) Londont bombáznák először, nyilván mert Washington messzebb van, meg London szebb város, ott méglegszebb örömebb lenne a kárörömük. 
Szájkarate ez persze, de gátlástalan, nárcisztikus, erőszakos seggfejek ha bebábozódnak két üveg tömény után, és félteni kezdik a hatalmukat/ pénzüket/ életüket, könnyen kelnek ki, mint csúf, pszichopata molylepkék, atomrakétákkal a szárnyaik alatt.

Az elsivatagosodó Greenwich (bbc.com)

És bár épp nem tudom, hogy aktuálisan tart-e már  harmadik világháború (a BBC-hez hasonlóan független és objektív origó hetente mást ír erről), de addigra biztos kitör (mondjuk a negyedik), pláne hogy a jeles magyar kormányhitű propagandagyár szerint már az ukránok is világháborút akarnak

Na ja, az ukránok kezdettől fogva világháborút akartak, hisz oly rég volt már az előző, és igazán hiányzik nekik, mondhatni az ukrán egy olyan népfaj (ezt most lehet, nem?), persze szigorúan kulturálisan, hogy csak egy világháborúban érzi jól magát, mondhatni a világháború úgy kell nekik mint egy falat kenyér a gomba(felhő)pörkölt mellé, mint szegény embernek a templom egere. Ezért is támadták meg Oroszországot, akivel persze mindig is háborúban álltak, lelkileg úgy értem.

És akkor ott vannak még a szerbek, ahol egy (gondolom stílszerűen inkább sligovicától) tudatmódosult kormánypárti barom vetette fel, hogy Szerbiának "nácitlanítani" kellene a Balkánt, nyilván ő is nehéztüzérséggel képzeli el a jeles műveletet, mondjuk ebben van is gyakorlatuk még a kilencvenes évekből (Srebrenica megvan még?), és hát közben felnőtt egy-másfél generáció, akinek nem volt alkalma még egy jó kis népirtásra. Ami, valljuk be, tűrhetetlen egy helyzet!

Így aztán a nagybritán fejesek helyében aggódnék azon is, hogy akkor most az oroszok vagy a szerbek bombázzák-e őket először, esetleg együtt, összefogva a beloruszokkal (már ha addigra Belarusz nem csatlakozik tök önként a Nagyorosz Fejedelemséghez), vagy esetleg az ukránok, puszta sértettségből, mert nem kaptak elég légvédelmi rakétát ahhoz, hogy 2027-re ne a kijevi járásra szűküljön le országuk területe.
A nemzetközi helyzet fokozódik, és akkor még ez a kurva aszály, bár hosszabb távon lehet hogy jól jön majd, amennyiben a Mars gyarmatosításakor nem is lesz olyan ismeretlen az a környezet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése