2022. augusztus 5., péntek

Unalmas előzenekar

Elment a Felcsútok Géniusza a messzi Amerikába, Tekszasz megyébe, hogy beszéljen kicsit a trumpista marháknak (mert a hülyehajú vén pszichopata hívének lenni jelentős baromállatságot feltételez tetszőleges humanoidoktól), hát... főleg magáról, külön kiemelve saját hősiességgé turbózott bátorságát, és példátlan (tehát sikeres) népszerűtlenségét az EU vezetői körében, ami az ottani alt-right szcénában már maga egy fél mennybemenetel. 

Hisz az ő olvasatukban van valami liberális világösszeesküvés, elnyomó jelleggel, és nyomokban kommunizmust is tartalmaz (ja, mondom hogy marhák), ami ellen küzdeni  kell, főleg középkori ostobasággal, hisz a középkori ostobaság felszabadít, a józan ész zsarnoksága, meg úgy általában a valóság alól, és így bátorrá tesz, mint a pártvezér és kancellárt is. (Aki az összesen félórás beszéde során kis híján szentté avatta magát, csak aztán rájött, hogy pro forma ő református, de a közönsége is protestáns, persze főleg a tévékben üvöltöző náci prédikátorok hitelvei mentén.)

Sajnálatos volt viszont, hogy kulturálisan mennyire nincs képben a felcsúti, biztos népfajokkal foglalkozik mostanában, a Dallast emlegette, meg Chuck Norrist, vagyis jellegzetesen a nyolcvanas-kilencvenes évek kulturális referenciáit, amik ráadásul inkább csak nálunk azok. Mert mi később láthattuk a Dallast, meg nálunk volt nagy szám, a hangalámondásos VHS-en terjedő, C-kategóriás sztárocska egy-egy akciófilmje, de mai harmincas, trumpista ifjúgárdának valószínűleg csak annyit mondott az egész, hogy ez is egy vén fasz, tapsoljuk meg gyorsan, azt' menjünk rá a svédasztalra! 
Jelentősebb ováció így nem meglepő módon csak akkor alakult ki, mikor a demokratákat basztatta, az ilyesmiben meg eleve jó, a kreált ellenségre tüzelésben évtizedes a rutinja. És ha hatalma is van hozzá, akkor látjuk milyen messzi horizontokig juthat. "Neked törvény, nekem töltény kell!" - szólt anno a Neurotic szám, de már ez már túlhaladott, a mi szociopata döbröginknél ez  a kettő már ugyanaz, azaz a törvény a töltény is, minek lövetni, ha bármit, de szó szerint bármit fél nap alatt lehet lepapírozni a parlamentnek csúfolt bábszínházban.

cagle.com

Itt egy diktátor szövegét hallhattuk valakitől, aki még nem diktátor, de erősen törekszik rá, hisz személyiségéhez mégiscsak ez a szerep állna a legközelebb . (És ő mondta azt is, hogy nekik a Kádár-rendszer idején nem a diktatúrával volt bajuk, csak azokkal, akik működtették. Úgyhogy most próbálják ők működtetni.)

A műsora amúgy unalmas volt, a szokásos stand-up hakni (falunapos fílingel), buzizás, migránsozás, a Nyugat alkonya, miazmás, meg az a kurva nagy békepártiság, amitől lassan lángba borul az ég. De a jenki trumpista keménymag ezt szereti, erre vettek jegyet, meg szónokot hozzá, pontosabban előzenekart a saját pszichopatájuk nagyszínpados fellépéséhez. Nem csoda, hogy azért tetszett nekik, nem kötelességből, de szívből is, már ha a zakójuk baloldali belső zsebében hordják a platina hitelkártyájukat.

p.s. Nem mellesleg, az egész „konzervatív“ (amerikai!) dzsembori egyik szponzora a magyar „Alapjogokért Központ“ volt, ami neve ellenére nem jogvédelemmel, vagy valami hasonló liberális ármánnyal foglalatoskodik, hanem a Párt agitációs- és propagandaosztályának egyik közpénzszivattyú-jellegű alegysége. Azaz a felcsúti részben a hazai adófizetőkkel fizetteti ki, hogy címlap legyen a CNN-en meg a BBC-n, nyilván a spórolás, meg a régóta gyakorolt puritán kormányzás jegyében. Karmelita aszcendenssel, bazmeg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése