2022. augusztus 11., csütörtök

Nagyfater nem nyughatik

Sztívön Szegál Donbaszban forgat dokumentumfilmet, olvasom mindenfelé, és majdnem feltámad bennem WTF?-életérzés. De csak majdnem, hisz a méltán lenézett "akciósztár" régóta a minden oroszok pszichopata diktátorának haverja, nemzetközi propagandistája, de hát összehordja a szél a szemetet, ami összetartozik.

Szegál bácsin már korábban is felháborodtam itt, hisz színészi teljesítménye sohasem létezett, és hiába akarják eladni mint "harcművészt",  begyakorolt mozdulatokkal másokat véresre verni szerintem nem művészet, e tekintetben nem vagyok meggyőzhető. A filmjei szarok, a pasi maga egy öntelt hólyag, nulla realitásérzékkel, mára már tényleg csak az öregedést el nem fogadók szánalmas hajfesték-fétiséről ismert, pontosabban körberöhögött. De tényleg, putyin nélkül már nem tudna felkapaszkodni a leglenézettebb bulvárszutykok címlapjaira sem, pedig szerinte annyi azért bármikor jár neki. Így hát megdolgozik érte, a közéleti gusztustalansági világbajnokság nehézsúlyú indulójaként, szőrén üli meg a jól kiérdemelt népszerűtlenséget, hisz a negatív is reklám is reklám. Ő a popkultúra alsó rétegének irritábilis bél szindrómája.

(Mellékszál: Erről a diktátorhoz dörgölőzős látszani vágyásról nem tud nem eszembe jutni a tóthgabi-jelenség, mikor a közepesen semmilyen énekesnő, túl a műmájer rockeresdin, túl az ezo-anyus nyavalygáson, meg a túl kevesek által ismert "slágerein", egyszer csak felfedezi magában a keresztény-konzervatív önazonosságot, és lesz a felcsútista hívek váci utcai értelemben vett (azaz gagyi) matyóbabája. Mondanám, hogy a közízlés sérelmére, de a közízlés eleve egy értelmezhetetlen baromság, különösen  felénk. A köznek ugyanis nincs ízlése, hisz a köz nem létezik, csak sok buta egyén, akik mind pont egyformán individuumok, innen a közösség látszata.)

Ám Szegál tata legalább odabasz Donbaszba', kimongya a' igasságot az enbereknek okulásul, hogy ugyanis itt nem az van ami, hanem hogy az a másik, amikor az imperialisták  a nyugatról támadják a minden világok legjobbikának Kirill pártriárkáját a szíjájé föld-levegő-föld-húha rakétáival. 
Vagy valami hasonló, ezeken az elmeroggyantakon nem érdemes számonkérni tényeket, érveket, vagy egyáltalán az elemi logikát. Ezektől csak karcos lenne az egyébként tükörsima világképük. És szegáli viszonylatban hogy lehet egyáltalán olyanokat mondani, hogy dokumentum? Film??

Csak a hátteret figyeld! (24.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése