2022. augusztus 10., szerda

Áldás, békétlenség!

Két napja ünnepelte a hatvanadik születésnapját Külön Semjénzsót, a világ egyik legnemlétezőbb pártjának fővadásza, valamint ártunk és ormányunk szenteskedő nagyképűségért felelős főminiszter-helyettese. Ez alkalomból lelkendezett egyet a kormányhitű sajtó, hogy ő akkora védőbástyája a kereszténység lándzsahegyének (fene tudja, de efféle képzavarokkal szok élni a pasas, miközben a felcsúti főnöke a kő, aki sziklaszilárdan áll , és csak megy előre), hogy még pápai áldást is kapott a jeles alkalomból. És nem ám a kövér parlamenti házmester, Paranoid Bajszos Ladiszláv áldotta meg (aki ugye pápai, mint a Feri, meg a sonka), hanem a vatikáni szoknyás agglegények elnök-vezérigazgatója.

Erre a mocsok független (értsd: nem kormányhitű) sajtó megírja, hogy nem akkora gurítás ám egy ilyen pápai áldás, online lehet igényelni, és 18 euróért cserébe már megy is az üdvözlőlap. (Persze csak Európán belül, ha valaki Afrikában római kaotikus, akkor már 30 pénz, persze nem ezüst, annak furcsa konnotációi ennének keresztény kontextusban.)

Amire a gonosz hávégés kommentelők rögtön ráugrottak, hogy pápai átkot nem lehet kérni? Nem baj, ha drágább! 
Ami szerintem azért túlzás, Zsót testvér ugyan nem egészen barátságtalan, de felebarátnak tekinteni sem bírnám (esetleg negyedbarátnak), ám ezzel együtt is inkább valami rontáslevételre lenne szüksége. Bár gondolom olyat a vatikáni szakemberek nem csinálnak, de ahogy tudom, még vannak páran, akik ördögűzéssel foglalkoznak, szóval exorcizálhatnák kissé a faszit, gondolom az ilyesmi sosem árt. És akkor nem ez lenne:

gifyu.com

Bár ez az egész "pénzért áldást" is furcsa kissé, van egy afféle búcsúcédula-light jellege. Anno ugye a kaotikus egyház pénzért árulta az üdvösséget is, amin egy Luther nevű Ágoston-rendi szerzetes eléggé kiakadt, de annyira hogy kiszögezte az ő kilencvenöt pontját a wittenbergi vártemplom kapujára, és elkezdődött a többek által reformációnak nevezett történet. 1517-ben, szóval lehet, hogy a ciklikusság jegyében lassan ideje lenne megint dobni valamit. Már csak a semjének miatt is, akiknél irritálóbb szájkeresztényeket lassan nehéz lesz találni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése