2022. augusztus 9., kedd

Mindennapi érdektelen talányok I.

Napok óta áll egy négykerekű ócskavas az erkélyem alatti kereszteződés szemközti sarkában, én meg napok óta találgatom, hogy miért is? Először arra gondoltam, valaki autóban ülő sztrájk keretben demonstrál a pontos idő, vagy a kánikula ellen - mivel épp a kijelző alatt parkol, ami felváltva mutatja az időt, meg a hányfokot. De ez már kezdetben sem tűnt valószínűnek, sehol egy transzparens, sehol egy szemmel látható (esetleg kézzel fogható) tüntető, aki jelszavakat skandál az ordibátorába, ezért lehet, hogy:
- valaki csak otthagyta, mint mások a lecserélt de még működő kenyérpirítót a kuka mellett, hogy akinek kell viheti, de a tulaj most nyert a lottón egy új szuzukira valót;
- ez valójában nem is autó, hanem egy invazív mutáns növény, csak furcsa mód épp ilyen alakúra nőtt;
- vagy talán egy rendőrségi csapda, amivel lelkükben autótolvajokat akarnak tettenérni, jogtalan elbirtoklás közben;
- esetleg egy kortárs művészeti performansz, bár nem látom benne a posztstrukturalista esztétikai koncepciót, nem mintha bármi másban feltűnne, ha nincs ráírva.

Vagy jó eséllyel egyik se, az ufókok hagyták itt, mert nincsenek tisztában a parkolási szabályokkal, és nekik is csak szívességet  tennének a hatóságiak, ha végre elvontatnák, meg hát nem akkora a cucc, hogy az űrből is látszana, szóval őket már nem zavarja. (Pedig dehogynem látszik, csak az űrlények nem használják a google műholdképeit. Mondjuk sokra nem mennének vele, én ránéztem és bár idei  a látvány, de kora tavaszi, legalább is a növényzet alapján)


Úgyhogy most ott tartok, hogy a sofőr - aki nyilván egyedül ült az autóban - a kereszteződéshez érve rosszul lett, és az utolsó erejével még jobbra rántotta a kormányt (vagy simán csak arra dőlt el, hisz balra az ajtó volt), aztán meghalt, és most épp  hulla formájában parkol szabálytalanul, esetleg közben mumifikálódik kissé, a száraz melegre való tekintettel. Szóval lehet hogy bele kellene nézni, de hát az átellenes oldalon van, arra meg már nagyjából két hete nem jártam, és nincs is terveben ilyesféle kalandtúra. (Egyszerre csak egy zebrán megyek át!) Holnap persze el kell mennem tüdőszűrőre, de a kórház felé épp az ellenkező irányba kell indulni, szóval nagy felelőtlenség lenne ekkor a kerülőt tenni. Amúgy is, annyian sétálnak el az autó mellett naponta, gondolom rendőrök is közlekednek erre, plusz be van kamerázva az egész csomópont, szóval ha ennyire MVP  az egész, mindenki másnak,akkor miért én izgassam magam. (MVP= Más Valaki Problémája) Mióta nem érzek szagokat egyáltalán, a hullaszag sem zavarna, de azt úgyis elfedné a köztem meg a Suzuki közötti kénmonoxid-széndioxid cuvée, meg így nyakig a poloska-szezonban eleve nem nyitom ki az erkélyajtót, ablakot.

Persze az is lehet, hogy a sofőr annyira be volt állva, hogy napok óta nem tud rájönni, hol a fenébe hagyta azt a kurva kocsit? A google maps meg ugye még pár hónapig nem segít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése