2022. augusztus 24., szerda

Eldöbbentő, képesztetlen hihetős

Megdöbbentő, elképesztő, rémisztő, drámai, súlyos, hihetetlen, váratlan, sokkoló - nagyjából ennyi az a jelzőkészlet, mellyel az átlagos, és alapjáraton névtelen kormányhitű sajtóipari információs betanított munkás dolgozik. (Ja, kacifántos a meghatározás, de azt mégsem írhatom, hogy „újságíró“, vagy hogy „hírszerkesztő“ - hisz itt a helyett, hogy „a hír szent, a vélemény szabad“ az van, hogy a hír mindegy, a véleményt meg a Központból küldik róla.)

Viszont eme jelzőkkel már remekül lehet például origósítani bármit. Van mondjuk ez a cím a hvg.hu főoldalán, miszerint: „Itt a Foodpanda válasza a katatörvényre: megemelik a béreket és könyvelővel segítik a futárokat.

Na most ez origóul valahogy úgy hangzik, hogy „Drámai: Itt a Foodpanda elképesztő válasza a katatörvényre: súlyosan megemelik a béreket, és váratlanul könyvelővel segítik a megdöbbent futárokat.“ Sokkal ütősebb ugyebár, mondhatni kattintásbarátabb, igazából csak valami szaftos kis bukottbalildalozás hiányzik belőle, de persze azt is bele lehet majd építeni a főszövegbe.
Ugyanakkor ügyelni kell arra, hogy a döbbenetes hírek mellé, az oldal másik szélére kellő mennyiségű csöcsös maca kerüljön ki, elvégre sírva vigad a magyar, azaz először szörnyülködik egyet a liberálkommunista (vagy mi ma a brossúra) Háttérhatalom sátáni működésén, majd tangás seggeket bámul, és haza fényre derül. De a tekintete legalább is.

Tényleg, ezek a fideszmacsó izék női olvasókra egyáltalán nem számítanak? Vagy csak a szülőszoba sarkában berendezett konyhában, akarom mondani a baba-mama-gasztro rovatokban? (Amiket meg nem érdemes keverni, mert a buggyantott tojás pirított méhlepénnyel tán nem lenne akkora siker, miként  magzatvízben főzött koton, gerinci érzéstelenítéssel sem. Hát még a Nyomjon anyuka, mindjárt kész a kakaós csiga! cím. Brrr...)

Az efféle bombasztikus jelzők halmozása persze csak habverés a semmi körül, igazából jogosan van a szilikonmellű csajok mellett a "közéleti" blokk, mert funkcionálisan ugyanaz a politikai, mint a másik az erotikai dimenzióban, egyszerű izgatószer. Amiből a törzsközönségnek naponta be kell vinnie a megfelelő dózist, mielőtt komolyabb elvonási tünetek alakulnának ki, és a népek elkezdenének a HÉV-megállóban recskázni, vagy a fogorvosnál gyurcsányozni.
Kanalizálni kell kérem az istenadta nép ösztönindulatait, szóval lehet, hogy a médiaipari betűhordók nem teljesen hülyék (amitől persze még simán csicskák), egyszerűen csak, ha nem is a lélek mérnökei, de a néplélek gépbeállítói, a propaganda-gyártósoron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése