2022. augusztus 19., péntek

Köztudottan

Tsudálatos honhadügyvédelmi miniszterünk szerint a magyar köztudottan egy katonanemzet. Hogy ki a frász az a „köz“, aki ezt így tudja, és mitől ilyen rémesen hülye, azt én nem tudom, de gyanús, hogy Miniszter Úr magából indul ki. Ő ugyanis akkora nagy katona, hogy agráregyetemet végzett, aztán üzletember lett, és nagykövettől kaszinó-tulajdonoson át repülőgép-gyárosig volt már minden, miközben - fene tudja hogy - tartalékos százados lett a valamilyen díszezredben a Palotaőrségnél. (Palota? Őrség? WTF?)

Fél éve még az ment, hogy mi vagyunk a legbékeszeretőbbek, az ellenzék ellenben háborúba akarja sodorni fiainkat. Erre kiderül hogy katonanemzet vagyunk, nyilván a békeharc jegyében, csak azt meg Rákosi elvtársék szerették nagyon, szóval a harcos-katonás békepárti retorika azért nem is olyan meglepő tőlük. Meg amúgy is csak üres szöveg, jelentéstelen blabla, csak mert valamit mondani kell, ha már nyakig ér a szar.

Miniszter Úr mostanában (gondolom főleg mióta miniszter) meg annyira nagy katona, hogy nemrég vett ki közel kétmilliárdos osztalékot a kaszinóiból, amiket amúgy a rendszertől kapott ajándékba, de hát oké, én sem lennék bagóért, nagy nyilvánosság előtt egy arrogáns hülye. Amúgy biztos tisztikaszinóról van szó, úgy helyükre is kerülnének a dolgok. (Nem.)

És ami különösen tetszett a fentebb linkelt cikkben, hogy Miniszter Úr “a székesfehérvári Fricsay Richárd regionális katonazenekari fesztiválon“ ragadtatta magát ilyen kijelentésre. Bevallom, még sosem halottam a Fricsay Richárd regionális katonazenekari fesztiválról, de ez nyilván az én szegénységi bizonyítványom. Hisz szegény vagyok, csak nem lelki, mert akkor boldog is lennék, és a mennyek országa lenne az enyém, nem egy kétszobás panel, aminek a rezsijét is alig. Esetleg veszek egy kaszinót, azzal a jelek szerint jól lehet keresni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése