2023. május 27., szombat

Karrierúttalan

Azért próbálok valami rendes melót találni magamnak, de vagy az van, hogy ami nekem bejönne, onnan vissza se jeleznek, amit meg csak azért húzok meg, mert már minden mindegy, oda meg felvesznek. Így és ezért, most épp takarítok, pontosabban ...tanék, ha nem lennék táppénzen épp.

Pedig érdekesebb munkákra is keresnek embereket. Kis híján jelentkeztem valami nagyon drogériába parfüm-részlegvezetőnek, de rájöttem két alapvető dologra. Az egyik, hogy valószínűleg nem egy hozzám hasonló, ötven felé közeledő szakállas pasira gondolt, aki a hirdetést megfogalmazta (vagy ha mégis, annál rosszabb), a másik meg hogy nekem nincs szaglásom, és bár biztos nem lehetek benne, de legalább is gyanús, hogy a kereskedelmi iparban, parfüm-vonalon az ilyesmi elvárás. Tapasztalataim azért vannak, életemben legalább kétszer volt már parfümöm (dezodorban utazó proli vagyok ugyanis), és egyszer ittam is parfümöt, de az baleset volt, egy haveri házibuli után, középsúlyos másnaposan konyaknak néztem. Kicsit azért használt, és a leheletem is jó lett tőle.

Keresnek még ablakgyártót is, ahol az ablakgyártási tapasztalat előnyt jelent, de az ablak-beépítői is, amikkel én persze nem rendelkezem. Ablaktisztítási tapasztalatom viszont van, bár a legutóbbi igen erősen negatív (attól vagyok táppénzen), de tériszonyom is, szóval mivel nem biztos, hogy csak gyártani kéne az ablakokat, és maximum  a földszintre beépíteni, nem érzem magamban azt az ellenállhatatlan késztetést, az ablakos X-faktort, mondhatni.

Arra gondoltam, esetleg jelentkezhetnék mesterséges intelligenciának. Hátrányom hogy természetes vagyok, előnyöm viszont, hogy sokkal intelligensebb bármely algoritmus-halmaznál, és bár adatfeldolgozási képességeim nyilván szerényebbek, de legalább csak fele annyi hülyeséget beszélek, mint egy ChatGPT. És a fejlesztésem már nem kerül egy fillérbe se, ennyi idősen egyszerűen fejlődésképtelen vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése