2023. május 23., kedd

Légi felmosás

A Ryanair vezére azt mondja, hogy ha el nem basszák, felmossák a a többi légitársasággal a padlót. Szerintem a gépeik padlóját kéne, ha nem is felmosni, de rendesen tisztán tartani, mert Rájen annyira fapados, hogy az már fáj. Magam egszer jöttem velük haza Londonból, de akkor se kellett volna, ennyire szörnyű élmény repülés még nem volt, pedig semmi turbulencia, semmi halálfélelem, csak igénytelenség (zsúfoltság, eldugult vécé etc.) a négyzeten. Ha Wizzair vagy az Easyjet (azokhoz sokkal többször volt szerencsém) a Meki meg a Börgerking, akkor a Ryanair a csótánymintás Hurakolbász Láncos-palacsinta, a nagyon vidéki buszállomáson, közvetlenül a nyilvános vécé mellett, valamint a helyi tisztiorvos rémálmaiban.

Tényleg annyi a filozófiájuk, hogy aki olcsón adja a jegyet, az menő, az tarol, nekik meg van fene tudja hányszáz gépük már, kizsákmányolt pilóták tömegeivel, és mindenen spórolnak, amin csak lehet, egy átlagos járatuk (vagyis az összes) maga a repülő minimális elvárás, amivel egyáltalán még engedik felszállni az illetékes hatóságok.

O' Leary, a főnök meg tényleg nem valami klasszikus értelemben vett vezérigazgató, hanem szektavezér, stand-up komikus, közéleti tényező és tőzsdei troll egy személyben, kocsmatöltelék aszcendenssel, akinek voltak már ötletei a repülőgépek állóhelyeiről, fizetős vécéiről meg hasonlókról, lassan megérkezik majd a "nem vagyok több ötven kilónál, a csomagtérbe kérek ócsó jegyet" opció a helyfoglaló rendszerükben. Esetleg a nehezebb, ám bevállalósabb utasok felmoshatják a gépet útközben, ha nem is a többi légitársasággal. Azokra majd csak visszaszoknak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése