2023. május 1., hétfő

Vakadálymentesített

Újabb remek kafkai fordulatot vett Európa legérdekesebb lombkoronasétánya (pedig elég egyenes), miszerint innentől még csak a közelébe se lehet menni, mert magánterület. Igaz, eddig is az volt, a polgárjenő faültetvényeként (az ilyesmi nem erdő, csak nagyvárosi ügyvédi irodák jogi érvelésében), de a azóta kivágták a sok zavaró növényt (nyilván nem függetlenül a a téli Nagy Pánikszerű Tűzifa Kampánytól), így már jogilag sincs erdő, ahol.

hvg.hu

Pedig van, ez itt a nagy félreértés. Élvégre az nem lehet, hogy a helyi döbrögi arra kapjon hatvan millát uniós pénzből, hogy építsen egy kurva nagy, fából tákolt emlékművet a saját, kivagyisággal elegyes sötét ostobaságának. Szóval ott most egy nagyon is haladó szemléletű, a zeitgeist-ra rímelő, vakok és gyengénlátók számára akadálymentesített parkerdő van. Fák nélkül nyilván, így a lombkoronasétányon kívül nincs igazán minek nekimenni, azaz minimális fehérbot-használttal is remekül lehet botorkálni a friss levegőn, a sárban. De aki ugye a kánkánon is csomót keres, annak semmi sem elég jó, azok nem értékelik hogy a polgi mennyire szívén viseli a fogyatékkal élőket, különösen  a rájuk felvehető támogatások függvényében.

És most azért zárta le a magánterületét, mert  köz pénzéből épült izé látogatói egyfelől gúnyolták az ő magasztos projektjét (már tervezik meghosszabbítani Bicskéig), másfelől láthatóan egyikük sem elég vak ahhoz, hogy neki szóljon az új kalandpark-erdő. Az akadály- és famentes. (Ja, lehetett volna félfamentes, mint gyerekkoromban az iskolai rajzlap, de fél fáknak is neki lehet menni, pláne ha a felső felük hiányzik. Ha az aló, az még oké, akkor lehet közlekedni a talajszinten akadálytalanul, a fejük fölött meg a lombok. Koronasétánnyal. Biztos ez volt az eredeti terv, csak a hülye helyi favágók eleve nem szakszerűen vágták a fát, hogy csak a törzsét, a lombozat meg maradjon meg. Mindegy, majd kinőnek újra, kis szerencsével felülről lefelé, és akkor csak metszeni kell időnként, alulról.

Ez itt pont a rossz megfejtés, annyi rá a mentség, hogy ezt a vihar csinálta:

erdo-mezo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése