2023. május 2., kedd

Ma is születtek emberek

A NHPN mellett persze érdekes születésnapok is vannak ma. Petra biztos tudja, hogy David Suchet pont 1946-ban született, hogy aztán sokkal később huszon éven át legyen  a tévében Poirot. Annyira komolyan vette a szerepét, hogy eleinte még borotválta is kissé a fejét, hogy később aztán a természetes kopaszodás egyszerűbben megoldja a kellő kinézetet, meg egy valahány pennys érmével  seggében járkált, hogy ne csak úgy lazázzon, hanem franciás elegáns mód legyen elég szeriőz a járása. (Meg a nézése? Hát, egy érmével a hátsójában, az is összejöhetett.)
Mellékszál, de ő egyike azon kevés nemzetközi hírességeknek, akiket láttam élőben is, színpadon. (A másik Jeremy Irons, plusz egyszer láttam egy zebránál zöldre várni  Stephen Fry-t, meg autóból kiszállni John Cleese-t, de gondolom ezek nem számítnak.) Lady Bracknell volt Oscar Wilde híres vígjátékában (The Importance Of Being Earnest), akkora abroncsszoknyában, amiben csődhelyzet esetén átmenetileg lakni is lehet.

És ma van a születésnap bekövetkezte (eljövetele, fennforgása, tényállása) Lily Allen esetben is, csak ő majdnem negyven évvel későbbi évjárat Mr. Suchet-hez képest, konkrétan nyolcvanötös, ami valóban felháborító, de folyamatosan szembesülök vele, hogy egyre többen születtek a hetvenes évek után. Lily meg vicces, tud pozitív irányba lehangoló lenni, és azt a fajta popzenét csinálja, amit mástól valószínűleg nem viselnék el. Esetében például (könnyen lehet), elég lenne ha amerikai lenne, mert ha nem is ugyanezt, de valami nagyon hasonló munkásságot tolna mondjuk Lózan Cseleszből, jó eséllyel csak akkor hallanám, ha valamelyik számát reklámfilm-zeneként hasznosítanák újra. (És ez nem feltétlen előítélet, avagy nem csak az, hanem szomorú tapasztalatok hosszú sora.)

Ja, és a wikipédia szerint valami másik David, valami Beckham is ma született (bárány lenne, de évtizedekkel ezelőtt született ő is), róla nem tudom ki lehet, biztos valakinek a férje.

Régebbi, és tudom, vótmá, de ez a kedvencem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése