2023. május 26., péntek

Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért

Bevallom, hogy igazából nem tudom ki az a Kis Grófo, annyit kapirgálok róla, hogy valami mulatós sztár-féle, ami pont elég ahhoz, hogyy kurvára ne érdekeljen se a személye, se a munkásága, az meg hogy a felcsúti Döbrögi személyesen gratulál neki a szülinapján, na az külön rossz pont. Szóval van ez lényegében ismeretlenül is ellenszenves alak (képzelem milyen lehet Közepes vagy épp Közepesnél Valamivel Nagyobb Grófo), akinek viszont hírértéke van még viszonylag normális portáloknál is, jobb esetben a bulvárrovatban. (Miközben azt sem értem, hogy egy szándékai szerint szeriőz médium mi a búbánatért működtet bulvárrovatot. Akkor is, ha nem direktben a csöcsös-segges vonalat nyomják, mint a „kedvencem“.)

És most az a hír a Le Petite Gróforól, hogy mivel nem harminckét éves lett, csak harminc, nem egy kávéházi szegleten lepte meg magát egy verssel, hanem Németh Satya szektájában (avagy a Hitgyüliben) egy jó kis keresztelkedéssel, a feleségével együtt.  És - legalább is a Telex szerint - ilyet írt ki a valahová, hogy:

Megtérő ima után egy kis idővel eldöntöttük a feleségemmel, hogy vízkeresztség által is újjászületünk, ami a mai nap meg is történt Németh Sándor Úr (lelkész) segítségével! Az Úr előtt is megerősítettük a házasságunkat a feleségemmel” 

Én ezt nem értem, kérem. Mert ha Németh S. az Úr, akkor hol a képletben Isten, avagy kihez is tértek meg ők akkor most? Odáig megvan, hogy az ilyen szektákban minimum prófétának tekintik a főkolompost (aki ezen üzemszerűen baromi jól keres), de az istenítés határozottabban ritka jelenség, és ha jól tévedek, eddig a gyüliben sem volt gyakorlat. De persze egy felcsútilag megtámogatott kisváltósúlyú celebnek már lehet akkora karizmája, hogy belülről bomlasztja fel Satyát az Olimposzra, aki ott nagyon hülyén néz majd Zeuszra, hogy bazmeg, mégis a hülye görögöknek volt igazuk?

De addig még lehetnek szokásosan pünkösdisták, gondolom annyira nem sürgős a megistenítés, pláne mert mindjárt itt a róluk elnevezett ünnepkör. Ami amúgy is munkaszünet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése