2023. május 8., hétfő

Nem elég misztikus a kicsit sem utópisztikus

Ufót látott a bulvársajtó III. Károly koronázásán, pontosabban szerintük másoknak volt (stílszerűen) III. típusú észlelésük, nyilván azoknak a lelkes alattvalóknak, akik túl sokat ittak és/vagy nem láttak még kötelékben repülő vadászgépeket. Pedig az ilyesmit "légiparádé" névvel illetik, amúgy érdemtelenül, hiszen csak elhúz néhány pusztításra optimalizált kerozinzabáló kötelékben, ami kábé annyira parádés, mint amikor Rozi néninek sikerül az Y-forduló a rutinpályán, úgy négy-öt X-re kihozott próbálkozás után.

Érdekelne viszont, hogy a tévéközvetítésben feltűnő titokzatos csuklyás kísértet, vagy mi, meg az Ufó(k) mellett mi mindent láttak még az alattvalók? Mert a koronázási bohóckodás misztikumához fájdalmasan hiányzott egy Conor McLeod villámlásos kardozása a skót felföldről, a Fej Nélküli Lovas villámlátogatása a gyarmatokról, de még Drakula gróf se dugta ki az orrát az egykori apátságból, mondjuk neki elégséges indok, hogy nappal volt. Plusz nem volt váratlan napkitörés, maja világvége, Y2K23, jégkorszak, cunami, meg ami még a filmekben szokott, de még a Hold se esett a lordok és lédik fejére, nem mintha utóbbiak a hülye kalapjaikba észrevették volna.

És annak sem járt után a Dájli Májli (vagy hogy kell hívni a kiejtését), hogy első és második Károly koronázásakor, esetleg első K. lefejezésekor voltak-e ufók, mert gondolom akkoriban is ittak rendesen az angolok, legfeljebb koboldokat láttak nem repülni, mert azt még fél hordó sör után sem bírta elképzelni a tudatalattijuk, hogy a madarakon kívül bármi más képes lehet a repülésre. Hisz Csárlsz Károly lefejezése 1649-ben volt, a fia meg 1660-ban vette vissza családi kezelésbe a trónt (Stuart-háziak voltak ezek mind), amit aztán az öccse örökölt meg, aki II. Jakab néven volt King Dzsémsz, de csak egy pár évig.

Valamelyikük igazán visszajöhetett volna kísérteni kicsit, emelendő az alkalom ünnepi fényét, mert ez itt nem tűnik különösebben királyinak, inkább valami udvaronc lehet, aki Halloweenre halálnak öltözött, azt' úgy maradta gintől:


Persze az is lehet, hogy egy élien, ő jött az Ufóval, csak a Westminster környékén, nem meglepő módon, pont nem talált parkolóhelyet, mire meg végre befutott, már ült a helyén egy másik idegen, talán a kék szín egy különösen intelligens árnyalata, egy prizmába vetítve. Egy olyat meg nem lehetett csak úgy félrelökdösni, a fotonokon ugyanis közismerten nehéz fogást találni, az absztrakciókon meg még nehezebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése