2023. október 1., vasárnap

A fegyverükhöz kapnak

Már megint egy nevetségesen viselkedő RTL Klub-műsorvezetőn röhögnek
Szánalmas részletek. - Na, hol lehet ilyen remek, mert szellemes és egyben kifinomult címeket olvasni? Igen, ott. Hívjuk az egyszerűség kedvéért Marginálnak, mert az origo az lassan olyan lesz, mint a felcsúti döbrögi, hogy már nem írom le a nevét, épp elég szenvedés az, hogy egyáltalán van, a megnevezés hatalma meg ugyebár eléggé fúde.

Az odáig érthető, hogy a marginálosok véd- és dacszövetségben fegyvertársak a TV2-vel a valóság és a józan ész elleni harcban, így aztán az RTL-t az minimum a Sátán főszerkeszti a soros Háttérhatalom érdekében, vagyis velük szemben minden megengedett. A fenti cím alatti epeömlés mondjuk még elég szordínós, például egyetlen ertéelest sem neveznek buzi, pedofil al-kaidás terroristának, pedig ez amúgy napi rutinjuk, már túl a rezignált balfaszozáson.

Most épp azon vannak (im)morálisan felháborodva, hogy a Budapesti Könyvfesztiválon egy ertéeles műsorvezető mondott beszédet a díszvendég, John Scalzi felvezetésére, és nem átallott másról is beszélni, mint az amúgy tényleg jó sci-fi szerző érdemei. A hülye ribanc, ugyebár. (Amúgy olvastam a minap egy interjút Scalzival, és ő sem magáról beszélt, hanem a világ dolgairól, például arról a botrányos szemétségről, ami az itthon elrendelt könyvfóliázás.)

És hát ezek a névtelen szerzők ott a Marginálnál olyan aljasok, kábé mint Joseph Goebbels, és olyan bunkók mint Hermann Göring, azaz a fegyverükhöz kapnak ha meghallják a kultúra szót. (Így jár aki mértéktelenül pártpropagandában és csöcsökben véli meglelni az ideális tartalmat.) Egy könyvfesztivál pedig eleve csak valami ballibsi ármány lehet (ezt amúgy le is írják), szóval fúj, fúj és hajrá Fradi, meg hogy villantott az expornós dídzsé.
És még ők szánalmasoznak.

Ez például egy jó könyv, én meg ingyen kaptam a kiadóról, hogy írjak róla, írtam is, jókat.

p.s. Lassan rájövök, hogy ezek az arcok a Marginálnál, ezek fejben egy pornófilmben élnek. Ezért van, hogy egyrészt csak fél- vagy egészen pucér csajokkal tudnak elképzelni egy "hírportált", másrészt meg hogy nekik minden külpolitikai, pláne háborús történés (de a legapróbb is) "elképesztő" és/vagy "döbbenetes", hol elsöprő orosz győzelem, hol világháború, attól függően, aznap délután mitől áll fel nekik. Vagy jobban. (Vagy mitől nedvesednnek, de őszíntén szólva névtelen szerzőik mögött kanszagot érzek, talán nem alaptalanul.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése