2023. október 3., kedd

A toporzék fenyegetése

Kakadu Péter Miniszter Úr, barátilag emlegeti, a tévesen még mindig Magyar Nemzet néven megjelenő lapnak (pedig csak egy sima, nem túl olvasott felcsútista közlöny), hogy a tavalyi választások előtt ő nyíltan megfenyegette az EU-s nagyköveteket. Szó szerint:

„...az Európai Unió tagállamainak nagyköveteivel és mondtam el nekik világosan, hogy mindenki jól értse: ne avatkozzanak bele a magyar választási folyamatba, ne játsszanak helytartósdit, ne szervezzenek akciókat, ne mondjanak véleményt, egyszerűen ne avatkozzanak be. Ezt már úgy szivárogtatták ki, hogy én burkoltan megfenyegettem őket. Ami nem igaz, mert én teljesen nyíltan fenyegettem meg őket...“

Hát ez igazán szép. Az oké, hogy Kakadupeti az elefánt helyett a hülyegyerek a porcelánboltban, a botsáska a küllők között, az irritáló karrierista rosszarc, szocipata aszcendenssel, de ha már a magyar diplomáciát vezeti, legalább a látszatra adhatna. Nem kerülne sokba, a diplomácia meg amúgy is minimum felerészben a puszta látszat méretre hajtogatása. De ő annyira illiberálisan unortodox, vagy mi a vihar, hogy már a látszatra sem ad, aztán meg sértődötten picsog, mikor mértékadó külföldi politikusok már nem állnak szóba vele, mehet a moszkvai tömeggyilkos kis segédjéhez (Lavrov elvtárshoz) kitüntetésért, meg smúzolhat mindenféle türk tudatú posztszovjet diktátorral, akik szemében ő még valaki.

Egyébként érdekelne, hogy mégis mi a fasszal tud megfenyegetni egy nagykövetet egy magafajta paprikajancsi?  Hogy kiutasítja az országból? Szerintem a legtöbb nagykövet megkönnyebbülne egy ilyen döntéstől, a saját kormánya meg küldene valami harciasabb fazont, akit szintén kevésbé érdekel a diplomáciai etikett, és teli szájjal pofán röhögi az épp fenyegetődző Kakadu Miniszter Urat.

Aki ennek hatására persze drasztikusabb eszközökhöz folyamodik, például elkezd intenzíven toporzékolni, és ha ettől nem áll össze ellenünk egy új Kisantant, akkor semmitől. Vagyis lesz új Ellenséges Népfront, mert valljuk be az elmúlt hetek svédezése kókadt és unalmas egy műsor, azt már középhaladó kormányhitűek sem veszik komolyan,  hogy Ártunk és Ormányunk a komplett NATO-t basztatja, egy évekkel ezelőtti, tízperces, független oktatófilm miatt . (Ami pont annyira a svéd kormány hivatalos álláspontja, mint amennyire Gáspár Győző trash-realityje a magyaré.)

Azért azt megnézném, ahogy Kakadu vörös fejjel épp toporzékol, csak hogy lássam, neki sem fenékig mogyorós csoki a szolgálati limuzin. (Azt kell neki mindig bepakolni, ha a belvárosnál messzebb szólítja a kötelesség és hűbéri szellem.)

papaigabor.wordpress.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése