2023. október 2., hétfő

Álmában bombáz egy picit

Vlagyimir Vlagyimirovicsnak is van Mikulás Kis Segédje, csak az övét úgy hívják hogy Dmitrij Medvegyev (aki nem a világklasszis teniszező, ő amúgy is Danyiil), akivel egyszer még helyet is cserélt, miszerint az alkotmány megkerülése miatt egy ciklusra ő lett az elnök, VV meg a miniszterelnök, nem mintha számított volna. Aztán Medvegyev elvtárs kissé eltűnt, hátrébb lépett, hátrébb lökték, tudja fene, de így a háborús időkben reaktiválódott.

Hónapok óta, talán egy éve is már ő a Kreml szereposztásában a síkideg faszfej, aki olyan durvákat mond, hogy hozzá képest Putyin alul traktor, fölül békegalamb. Csak elég vodkát kell innia az esti kaviárhoz, és máris bombázná Londont, pedig ilyesmi utoljára egy bizonyos Adolf H.-nak jutott eszébe, de neki se jött be, már középtávon sem.

nytimes.com

Most épp szintet lépett az exelnök elvtárs, mert ugyan eddig is belengette a harmadik világháborút, úgy hetente kétszer (nyilván attól függően, adott héten hány nap volt bebaszva, és mennyit volt ehhez képest letörten másnapos), de a britek és a lengyelek mellett most már a németeket is megtámadná. Merthogy közölte, ha azok rakétákat szállítanak az ukránoknak, akkor a német fegyvergyárak is legitim célpontjai lesznek a dicsőséges orosz állóháborúnak. Hogy technikailag ez hogy nézne ki (el se látnak odáig), meg hogy egy NATO tagországot megtámadni az mit is jelentene, abba nyilván nem gondol bele, egy főfaszfejet nem azért tart a táblán a főnöke, hogy gondolkodjon. Ő a viccbéli agresszív kismalac sajnálatosan valós inkarnációja, aki ugye egy konkrét tömeggyilkos kesztyűbábja, de legalább nem szeretjük mint felebarátunkat, ha ő már egészen barátságtalan.

Ő igazából kontrasztanyag, a bomlott pszichopata karakter, akihez képest tényleg vállalható tárgyalópartner lehet még egy putyin alakú neo-Néró is, mert utóbbiból talán még kinézzük a racionalitás szerény minimumát, akkor is, ha morált  mondjuk egy cseppet sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése