2023. október 9., hétfő

Valami bűzlik Belgiumban?

„Szijjártó Péter szerint Brüsszel ki nem állhat minket, utál minket. A külgazdasági és külügyminiszter vélhetően nem saját magára és kollégáira utalt, hanem az egész országra.“ (444.hu)

Pedig „Brüsszelnek“ nem Magyarországgal van baja, hanem Kakaduékkal meg a főnökükkel lenne, ha egy városnak lennének érzelmei meg szándékai. Tényleg rohadt unalmas már az permanens brüsszelezés, ezek a farkak már ki sem bírják mondani, hogy Európai Unió, biztos görcsbe állna tőle fejük. (De ezen már háborogtam itt, többet meg nem ér.)

A ki nem állhatatos utálat meg abban nyilvánul meg, hogy az Unió nem akar pénzt küldeni nekünk (na jó, nekik), miután a pártvezér és kancellár sokszor és rendszeresen az asztalra szart, most meg hetente közli, hogy de ott büdös van. Ehhez asszisztál Kakadü kükümminiszter nertárs, aki a hűbérura helyett is fintorog, beszólogat, és hívja mindezt diplomáciának. (A felcsúti döbrögi mondjuk nem, ő bő húsz éve folyamatosan hadban áll, több mint tíz éve már azzal az unióval, amiben benne vagyunk, ami így mi is vagyunk. Aztán csodálkozik, hogy ezzel saját magát lövi tökön, és nem győzi keresni, hogy de akkor ki a hibás, ha a ő a zseniális vezető. Leader of Europe - na persze, én meg digitális gőzmozdony vagyok, csillámpóni aszcendenssel.

A vezérnél nyilván nincs otthon tükör, ezért nem találja, ki csinálta ezt a gebaszt, vagy van, de épp olyan, mint a vidámparki Elvarázsolt Kastélyban, leszámítva, hogy mindig szépnek és erősnek mutatja a  dagadt autokratát. Egy Platón-szerű, Rambó Schwarzeneggerbe oltott Machiavellinek, csak hogy kimaxolja a macsóságot, és az államvezetés legakarnokabb elméleteit, az ókortól - na nem napjainkig, bár egy kis horthyzás azért a szárnysegédeinek már belefér.

Persze egy politikusnál akkor hatékony bármilyen világmagyarázat, ha egyszerű, mint pornószínésznek a jelmezválasztás, hat-nyolc nagyfröccs után pedig nemcsak megérti Lajos bá' a Csöcsös Tocsogó Bár és Grill pultjánál, de még egyet is ért vele, hisz maga sem tudná világosabban megfogalmazni: Brüsszel utál minket, azt' jónapot. Balsors akit régen tép, bazmeg.

propeller.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése