2023. október 30., hétfő

Átállít, spórol, ég, kipufog

Tegnap, még ma délelőtt, korán sötétedett, úgyhogy délután rosszul aludtam volna majdnem, pedig csak az egyik órát állítottam át, a másik marad a pozsonyi időn. Ez az időátállítás amúgy teljesen megviselte az óráimat, de nekem csak súlyos jetlegem lett, mondjuk inkább az álmatlanság miatt. (Ami fura elnevezés, mert álmos az vagyok, csak az alvás nem megy.) Illetve annak okán, csak mert nem beszélek magyarul, mondjuk írni nemrég még írtam, de az pénzért van csinálva, főleg meg.

Egyébként nem értem a hisztit az átórásítás miatt, emlékszem, ezt a nyolcvanas években is így csinálták a felnőttek, és azóta szintén is, a kilencvenesekre meg mondjuk speciel nem emlékszem. Csak gondolom, hogy naná. 
Annak idején, asszem 1689-ben, az volt az eredeti értelme, hogy ne világítsanak olyan sokat árammal feleslegesen a kolhozparasztok, és csak később jöttek rá a királyokhercegek emberei, hogy az áram még fel sincs találva, de  a gyertyával azért lehetett spórolni.

Ma viszont már tuti van értelme, hisz árammal világítunk, ami úgyszólván százszázalékos gyertya-spórólás lenne, csak ezt a hülye Halloweent meg Halottak Appját kellene eltörölni. Én mondjuk rendszerint napkelte előtt kelek, és napnyugta után alszom el, függetlenül attól, milyen évszak van állítólag odakint, szóval világítok reggel-este, illetve dehogy. Ilyen lámpák világítanak helyettem, amikből meglepően sok van szerteszét a lakásban, szinte mindenhova jut belőlük, kivéve, ahol kiégett az égő. (Ami viszont egyáltalán nem ég, csak világít, szóval hülye egy neve van.)

Ha meg vannak még kolhozparasztok, azok biztos úgyis akkor kelnek meg fekszenek, mikor a Nap, de nekik már szólhatna valaki, hogy a Nap ilyeneket nem is csinál, még keringeni is mi keringünk körülötte, annyira lusta. Úgyhogy legyenek szívesek, világítsanak kicsit indokolatlanul, ha mással nem az érintőképernyős traktoraikkal ha már a kedvükért is van ez az egész kitalálva. Fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése