2023. október 4., szerda

Like a rolling stone...

Tegnap, ebéd utáni sétámat végezvén, a járdán megelőzött egy faszi, elektromos roller segítségével. Ami nem nagy szám, ma már minden harmadik járókelő valójában gurulókelő (járóguruló?), szóval hogy rollerezik, de nem ám csak úgy lábbal hajtva magát, hisz nem azért visz magával az ember két kereket, hogy aztán a lábát is használni kelljen. Az elektromos roller azért ezzel együtt sem egy chopper, meg nem is gyorsasági versenymotor, úgyhogy meglepő volt a látvány, ahogy elgurult mellettem.

Ugyanis egy bazi nagy, fekete, teljesen zárt bukósisak volt rajta, de akkora, hogy Darth Vader kétszer. Amit nagyon nem értettem. Elvégre kábé nyolc centire áll az aszfalt felett, onnan sokkal nehezebb nagyot esni, mint nem, a sebessége meg kábé fele volt annak, mint amivel az ember úgy hagyományos keretek közt biciklizik. És ha az országúti versenybringásoknak is elég az a lyukacsos kevlár sisak, akkor nem értem, miért kell rohamosztagosnak öltözni rollerezéshez. Pontosabban - és nem mellesleg - a járdán rollerezéshez.

De mivel épp a közeli OTP előtt haladtunk el, felmerült, hogy esetleg bankrabló, ezért a teljes fejet takaró sisak, de annak meg nagyon béna kell hogy legyen, ha rollerrel menekül, és úgy látom zsákmány nélkül. Mondjuk nehéz is elképzelni azt a bankpénztárost/ biztonsági őrt, aki komolyan vesz egy rolleres rablót, akkor is ha ez amúgy szépen alliterál, plusz kézigránát applikációja is van a telefonján. Amivel fenyegetőzik. 

Szóval nem értettem, mi ez a sisak, pláne hogy szkafander sincs hozzá, de hazaérve azért egy lehetséges megfejtés eszembe jutott. A csávó egyszerűen csúnya, és e tekintetben mindegy is, hogy így született, elrontották az orrplasztikáját, vagy csak egy romantikus fellángolásában a képére tetováltatta az exnője nevét, ráadásul azt is rossz helyesírással. („Love Marry“ - pedig nem is akart házasodni...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése