2023. október 29., vasárnap

Egy üldözött keresztény

Aszongya a Menczer nevű Tamás, valami közpénzszivattyú (avagy feleleges államtitkár a kancellárián), hogy itten, Agyarországon keresztényüldözés van. Aha, gyógyszered bevetted? 

Vannak ezek a haloméhes tekintetes bácsik, kedves sziauramok, akik tizennegyedik éve akkora keresztény kurzust működtetnek, mint ide Lacháza. És ha olyan rohadt nagy a keresztényüldözés mégis, akkor miért nem húznak el a retkes tudjukhova, elvégre ennél ékesebb bizonyítéka az alkalmatlanságuknak, saját öndefiníciójuknak megfelelően sem lehet.

És hagynám is a fenébe, kormánypárti politikusoknál alapbeállítás a baromságokat beszélés, de ez mintha már valami klinikai eset lenne. Egy a sok közül. Tessenek már mutatni egy üldözött keresztényt, Iványi Gáboron és gyülekezetén túl, de őt/őket meg pont Ártunk és Ormányunk üldözi. Aljas módon, különös kegyetlenséggel, előre megfontolt szándékkal.

Amúgy ami Államtitkár Kúrnál kiverte a biztosítékot az annyi, hogy két nemzetipark-vezető szerint nem kéne visszaállítani valami rohadt nagy keresztet a semmi közepén, ami ugyanakkor természetvédelmi terület, és sok ritka állat élőhelye. De a mindenféle ritka rovarok und növények nyilván nem fontosak, avagy nem fontosabbak, mint egy kereszt, ami állhatna bárhol máshol. Sőt, én már beszéltem olyan katolikus pappal, aki szerint a templom is sokszor luxus, mert a hit nem ott van. Valahol belül, lélek meg ilyenek, főleg a szentlélek, a külsöségek pedig nem rossz ha vannak, de nem nélkülözhetetlenek. Plusz az állatok is ugyanannak a teremtésnek a részei.

De államtitkárunk nem teológus, szerintem annyira keresztény, hogy az jól mutasson a plakátokon meg a fészbukon, de hát kormányoldalról láttunk már olyat, hogy az Ötös Számú Párttagkönyv legazemberezte a pápát, azóta meg buzgó katolikusként minősít szarházinak bárkit, akivel kicsit is nem ért egyet.

Mert államtitkár elvtárs szerint „amit Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója és Vojczek Judit elnökasszony csinál, az a modernkori keresztényüldözés”.„Én harcolni fogok ez ellen” – jelentette ki Menczer, aki szerint „komoly küzdelemre kell készülni”.

Menczer Tamás meg beszéljen inkább a fociról, arról is tud agresszív marhaságokat mondani. Egyébként pedig menjen inkább a fenébe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése