2023. október 19., csütörtök

Vannak fontos dolgok is

Október 20. péntektől online, 23-ától személyesen is lehet szavazni az Egységes Diákfront és az aHang által szervezett 7IGEN-es alternatív népszavazáson. Azért alternatív, mert bár a két szervezet májusban beadta a kérdéseit az NVB-hez, az augusztusban elkaszálta a törekvést.“ (innen)

Enberek, nekem ez tetszik. Bírom az ilyeneket, hogy „Egységes Diákfront“. És semmi irónia, ez esetben tényleg jó látni, hogy felnő egy generáció, akit már nem tud kilóra megvenni a rezsim (pedig milliárdokat tol bele, hogy hátha).

Előző életemben, mikor még a helyi egyetemen tanítottam a szociológiát, hajlamos voltam azt gondolni, hogy a hallgatóink azért jobbára isznak, buliznak és pasiznak/ csajoznak, de pont a társadalmi rétegződés nem érdekli őket. Aztán rájöttem, hogy de, a redundáns tömeg (csak azér' járok ide, mer különben a fater nem vesz nekem használt szuzukit) mellett mindig voltak, akiket érdekelt az egész, akik valóban értelmiséginek készültek lenni. Öt embert tudok, aki a hatásomra lett szociológus (végzettsége szerint persze, ez nem egy keresett „szakma“), meg sokan  sorban álltak, hogy legyek a szakdolgozati konzulensük. Tök jó témákkal, és nekem fájt, hogy nem tudtam mindet bevállalni.

Igazából csak azt akartam jelezni, hogy a diákok sosem voltak egy birkanyáj alakú tömeg, nem kell meglepődni, hogy kiállnak valamiért (azon, hogy magukért, meg pláne nem), ha ez a kurva rezsim egyszer végre megbukik, az nekik köszönhetjük majd?

OK, kora reggel, kávé híján is szolidáris vagyok. Iuventus ventus, a jó értelemben. És egy reggeli zene, csak úgy, japán ska, a miazértis okán:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése