2020. december 30., szerda

A Sándor-palota fantomja

A 444 szerint Káder János, köztársasági elnöki foglalkozású színtelen, szagtalan folyadék, szinte teljesen eltűnt az év végére. Szerintem nem eléggé. Ez a János olyan mértékben nem csinál semmi láthatót ( a Sándor-palotában való rendszeres tartózkodáson kívül), hogy eltűnhetne végleg, menjen horgászni inkább, ahhoz állítólag ért, mert elnöknek alkalmatlan. Nem simán csak szar, mint smittpalibá' volt, hanem konkrétan semmilyen, nincs hozzáfűzni valója a világ dolgaihoz, soha nem érzi úgy hogy meg kellene szólalnia fontos ügyekben, azt meg pláne nem, hogy tennie is kellene valamit. Ő az aláírógép, aki bármit bármikor, ha a főnöke átszól neki, ilyen tekintetben pedig a Fideszkádéenpé Hatalommechanikai Vállalat öltönyös betanított munkásainak elsődleges szerepmodellje, arccal a kiemelkedő juttatások felé.

papaigabor.wordpress.com

Az átlag ormánypárti nyúlványok (régiesen: képviselők) ugyanis nem csinálnak semmit (pontosabban nem ők csinálják a valamit), ők a bio-szavazógépek, akiknek megmondják, hogy mikor, mire és mit kell nyomniuk, fő dolguk hogy ott legyenek a szavazásokkor és nagyvonalúan vezessék a költségtérítés-elszámolásukat. Ők a 'mamelukok', a szónak nem az eredeti (=rabszolga), hanem a mikszáthi értelmében, a gondolkodásból felmentett,vakon engedelmeskedő, szellemileg leláncoltak.

A fideszkádéenpés droidok ezért sokszor a fészbukon próbálják politikusnak tettetni magukat, amikor a büféből közös fotót posztolnak a felcsútival, ilyen feliratokkal, hogy "Miniszterlenök Úrral átbeszéltük a a dél-kókányosi Térség Aktuális Kérdéseinek problémáit!"
Ha ez nem jön össze, akkor meg simán csak kiírják, hogy "Doktorminiszterelnök Úr megemlítette Községünket is, a Jászkundildói csirkebecsináló ünnepélyes átadásán elmondott, történelmi jelentőségű avatóbeszédében." Aztán néhány fotó mikor képviselő úr, maga is a tettek mezején vágja át - többedmagával - az autópálya-pihenőben, EU-s pénzből megvalósítandó, zenélő lóitató nemzetiszínű alapkövét.
Szóval az ormánypárti képviselők csak díszletek, a márnem-demokrácia lényegének elfedését szolgálják azzal, hogy valamiféle parlamentarizmust demózik velük az, aki a valódi döntéseket hozza. De a mezei fideszes, aki nem tagja a Belső pártnak vagy a fejedelmi udvarnak, nem számíthat többre, számára ez a karrier csúcsa, jó fizetéssel, laza elszámolással és erősen korlátozott szókészlettel. (Sorosbrüsszel, liberálmigránsbuzi, háttérhatalomterror, csapatainkharcbanállnak etc.)

Káder János is pont ilyen báb, csak sokkal csillogóbb körítéssel, amitől viszont még inkább feltűnik, hogy mennyire semmilyen, és ezzel arányosan súlytalan egy senki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése