2020. december 14., hétfő

Korrupcióverseny

Ötödik Iktor pártvezér és kancellár lassan már napi rendszerességgel igyekszik bizonyítani az ő mélyen lenézett népe előtt, hogy tényleg teljesen elment az esze. A pár évvel ezelőtt elkezdődött monomániás sorosozást még betudtuk a szimpla hatalomvágy, a nettó rosszindulat és a fölényes gátlástalanság szerelemgyerekének, de igazából senki sem hitte, hogy komolyan is gondolja. És lehet, hogy nem is gondolta, de nyilván nem lehet büntetlenül mantrázni egy ótvar hülyeséget anélkül, hogy az ember előbb-utóbb el ne kezdjen hinni benne. Feltehetően így járt a felcsúti kegyúr is, én már elhiszem, hogy szerinte tényleg Soros a Sátán, Lucifer vagy Belzebub, attól függ melyik tőzsdézik hatékonyabban. Ettől persze még nem kellene egy egész országra rákényszeríteni a paranoid rögeszméit, ő is jobban járna egy komoly szakemberrel, aki még gyógyszert is felírhatna, legalább tüneti kezelés gyanánt. (A személyiségét úgysem lehet lecserélni, de talán visszavenne ebből az állandó háborús pszichózisból, melyben a jelek szerint él, és amit folyton rá akar tolni a mi életünkre is.)

varosikurir.hu

Nade. A múlt héten ő ugye - a saját narratívája szerint - nem tárgyalt, hanem csatát vívott, nem kompromisszumot kötött, hanem fényes győzelmet aratott, és szektája által a feje fölé képzelt glória alól szükségét érezte beszólni a Sötétség Fejedelmének. Olyanokat irkált, még tőle is meglepően összefüggéstelenül, hogy az EU-tárgyalásokon Soros veszített, aki most nem tudja átvenni a hatalmat az Unió gazdasága felett, nem tudja szétverni a hagyományos családmodellt und a kereszténységet (pedig nagyon szeret szétverni dolgokat, bár hogy miért pont ezeket, az homályban marad, ez biztos valami zsidó dolog - legalább is a felcsúti stadion tövéből nézve), és egyáltalán, ideje hogy visszahúzzon Amerikába.

Nos, szerintem Soros most is Amerikában van, ahová amúgy annak idején nem elsősorban kalandvágyból ment, hanem mint holokauszt-túlélő, akit tizennégy évesen sikeresen bújtattak el a bevonuló németek elől, így megúszta a deportálást. A háború után Londonban kötött ki, ott tanult közgazdaságtant, és 56-ban lépett tovább Amerikába. Szóval az egykori Schwartz Gyuri maradhatott volna itthon is, ha az akkori politika kegyurai ezt hagyják neki, de hát nem meglepő, hogy valaki a gázkamrák fenyegető árnyéka, majd a közeledő sztálinista diktatúra helyett inkább a szabadabb világot választja. 

És bár Felcsút örökös miniszterelnöke simán "a világ legkorruptabb emberének" nevezi Sorost, szerintem csak irigy. Ő még diktátornak (na jó: autokratának) sem nagypályás, csak ezen a kis szemétdombon tud ő lenni a főkakas, de a kukorékolása semmi ahhoz a bömböléshez képest, amit az igazi nehézsúlyú despoták rendeznek, Putyintól, Erdoganon át az aktuális Türkménbasiig. (Trumpli nem tartozik/tartozott ide, ő elnöksége évei alatt főleg óvodás hisztiben utazott.)

Ez persze nem jelenti azt, hogy zorbán ne lenne korrupt, hisz rendszere lényege az állami korrupció, csak épp nagyobb országokban még többet lehet lopni, így nem biztos, hogy egy korrupciós Grand Slam tornán eleve főtáblás lenne. Ahhoz előbb szét kellene vernie az EU-t (próbálja, de nem megy), bedönteni az angol fontot vagy a japán jent. Azt mondjuk nem várom el tőle, hogy filantróp célokra költsön milliárdokat (a magánvagyonából), mert láthatóan lenézi az emberek nagy többségét, kivéve ha valaki rokon, stróman, focista vagy nála is nagyobb machiavellista. Őket meg amúgy is támogatja már, azokkal a bizonyos milliárdokkal. A mieinkkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése