2020. december 11., péntek

Mindent megtesz, hogy ő legyen az első

Novák Katalin, magyarázkodásügyi bárca nélküli miniszter tegnap egy videóban lelkendezett, hogy Brüsszelben megnyertek egy nagy csatát. Na ja, a kormány az nálunk olyan, hogy ott csak egyetlen hang lehet, tetszőleges miniszterek vagy államtitkárok szájával is a pártvezér és kancellár beszél, ezért Novák nertársnő sem tud nem háborús nyelvezetet használni. Azaz nem megállapodás volt, hanem csatában kivívott győzelem, ebben a kontextusban mondjuk engem érdekelne, hogy akkor most hogy állunk az óhatatlan veszteségekkel? Mert olyan csata még nem volt  világtörténelemben, ahol a győztes fél katonái (azok ebben a metaforában kik lehetnek?) egyetlen karcolás nélkül úszták volna meg, az ilyet ugyanis nem csatának hívják, hanem mondjuk (nem öngyilkos) merényletnek...

hu.stockfresh.com

De a telex kiszúrta azt is, hogy a lelkendezős videóban, ahol "a mai megállapodás margójára" vet oda néhány keresetlen (és érdektelen) kormányzati kommunikációs panelt, jól láthatóan még teljesen világos van odakint. Márpedig a megállapodás megszületéséről csak este hét körül kerültek ki hírek, amikor már tök sötét volt, Budapesten, Brüsszelben és a kormányzati hűbéresek fejében egyaránt.
És innentől lehet gyártani az összeesküvés-elméleteket, elvégre az ilyenek fabrikálása remek agytorna, kitűnő móka,és cévitaminnal keverve gyógyítja az akut agyhalált is, állítólag.

Először is lehet, hogy Novák nertársnő időutazó, vagyis kora délutánra ő már járt este nyolckor is, innen a bennfentes információ. Ennek a magyarázatmodellnek a B-verziója, hogy nem időutazó, csak jövőbe látó, ezért is hasonlít feltűnő módon a Napi Emeltdíjas Ezo című spirituális teleshop Pandora Ízisz Triszmegisztosz néven futtatott jósnőjére. Aki egyben rontáslevétellel, tisztánlátással, és félrehallással is foglalkozik. Így már onnan is tudhatta, hogy vezére és kancellárja fényes győzelmet fog aratni, hogy a ferihegyi VIP-váróban személyesen vette le a főnökről a rontást indulás előtt, sőt a tokáját is csak azért nem vette le, nehogy gyanút fogjanak az ellenséges (vagyis az összes külföldi) titkosszolgálat emberei.

Persze az is lehet, hogy ő egyszerűen Soros eltitkolt lánya, és mint ilyen az előretolt helyőrség,  a beszivárgó kommandó avagy a kém a Sasfészekben. És mivel az egész nyugati világot a fater, a Gyűlölet Karmestere irányítja, ő már tegnap délelőtt megkapta a tárgyalásos csatazaj végeredményét, nyilván ürgebőrbe varrva, csak nem volt elég konspiratív, hogy legalább ne az ablak elé videózza magát, a megállapodás margóján.

De ha alkalmazzuk Occam borotváját, azaz a legegyszerűbb magyarázatot tekintjük egyúttal a legvalószínűbbnek is, akkor az lehet a stájsz, hogy Novák nertársnő igyekezett a maga szerény eszközeivel túlteljesíteni, és egyúttal elsőzni egy lendületeset a kormánytagok között. Hisz ő a legrövidebb ideje miniszter a jelenlegi felhozatalból, még dolgozik benne a bizonyítási kényszer, úgyhogy jó előre felvette a győzelmi jelentést (meg a Margót, bár nem tudjuk, ő ki a fene lehet), hogy amint kijön a megállapodás híre, rögtön élesíthesse a fészbukon, azon másikon, meg a hogyhívjákon, az interneten, azon.
Pont mint az általam nemrég megénekelt nénik, nyitás előtt a posta bejáratánál, akik fél órát várnak azért, hogy később ne kelljen öt percet sorban állniuk. Hisz a lényeg, hogy ők legyenek az elsők, akkor is ha nem jár érte jutalomfalat. A versengés bármilyen szinten önmagáért szép, hát még ha kormányzati tényező az ember, és a trófea sem csak egy ócska napernyő...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése