2020. december 17., csütörtök

Képmutató GT

Az origo remek kis lejárató cikket közölt, a világ általuk (Soros és Gyurcsány után) legjobban utált személyéről, a svéd Greta Thunbergről. Nekem eddig is szimpatikus volt a csaj, de innentől kifejezetten kedvelni fogom, mert akit az origo szánalmas médiajobbágyai akarnak karaktergyilkolni, az tényleg jó fej lehet, és most már „papírja“ is van róla. Persze hiába akarnak bármit, ahhoz a komplett origo kevés, hogy tényleg ártani tudjon neki, mert először is ki kellen mászni a főnök alfeléből, meg tudni kellene valamit az újságírás alapjairól, de jelenleg egyik helyzet sem áll fenn. (Az iromány egyébként a V4NA "hírügynökségre" hivatkozik ami valójában habony árpád informális kormányközeli főfasz fake news-előállító szövetkezeti melléküzemága. Ettől aztán biztos rohadt hiteles, a tiszta forrás maga.)

Zorigóék olyan világraszólóan  égbekiáltó bűnöket sorakoztatnak föl, mint hogy egyszer Liszabonból Madridba egy olyan vonaton utazott, amit egy száz kilométeres szakaszon dízelmozdony vontatott! Egy kicsit több mint 500 kilométeres úton. Igen, ennyire durva dolgot művelt. Mert ugye nem ül repülőre, hiszen az a leginkább környezetszennyező megoldás, de hogy egy szakaszon dízelmozdonnyal húzatta magát helyette, az valóban elfogadhatatlan. A megszokottan név nélküli „cikk“ egyébként úgy emlegeti az esetet, hogy Greta „dízel luxusvonattal“ utazott, holott szerintük egy kurvára környezetbarát elektromos autóval kellett volna mennie, bár nem tud vezetni, meg nem is akar. (Origóul: Mert még ahhoz is lusta! Biztos ilyen hercegnőnek, vagy minek képzeli magát, akit fuvarozni kell, luxusvonattal persze.)

És kissé mellékszál, de a téma szempontjából nem lényegtelen. Az elektromos autó se feltétlenül olyan húde környezetbarát. Mert a széthasznált, lerohadó akkumulátorok, amikből ugye egyre több lesz, nemsoká iszonyú nagy gondot fognak okozni, hisz orbitálisan veszélyes hulladékok, amikkel csak nagyon drágán lehet kezdeni valami újrahasznosítás jellegűt. És ami már aktuálisan is probléma a villanyhajtással: jobbára bazi nagy erőművekben előállított áramot használnak, az erőművek egy jelentékeny része meg még ma is szén- és olajtüzelésű. Azaz a zöld rendszámos, trendi verdák is sokszor pont fosszilis szutymákokat égetnek, csak épp nem közvetlenül, hanem az erőművek által. És persze arra jók, hogy a városokban közvetlenül ne legyen akkora szmog, de akik nem napelemről vagy szélkerékről töltik az autójukat, azok ugyanúgy otthagyják az ökológiai lábnyomukat, mint akik egy benzinmotort röffentenek be reggelente. 

Miközben ne gondoljuk, hogy az atomerőművek azok olyan rohadtul környezetbarát üzemek, hisz olyan radoiaktív hulladékot löknek ki magukból, ami nagyjából 240 ezer év alatt bomlik veszélytelenné. És az ilyen kiégett fűtőelemekből már közel 300 ezer tonna van világszerte. (Az időtáv érzékeltetése is egyszerű: a homo sapiens nagyjából 250-3000 ezer éve jelent meg a Földön. A Szíriuszon nyilván korábban...)

G. Thunberg számláján persze van még egy csomó bűn, amiért nyilván a pokol tüzén fog égni,mert egy ilyen képmutató, pimasz kis csitrinek a pokolban sem jár majd a büntető jellegű, grillező funkciós szolárium, heti csőcserével.

portfolio.hu

Ugyanis történt egyszer, hogy egy bristoli tüntetésen az összegyűlt sötétzöldek letaposták a gyepet! És bár nem írják, de biztos agyonléptek egy csomó hangyát és egyéb földi rovart, miközben  a globális felmelegedésről üvöltöztek kulturálatlanul, ami pedig nincs is. Hát csak tessék kihajolni az ablakon, milyen kurva hideg van már odakint? Ez veszélyes! (Mármint a kihajolás, a luxusvonatok ablakaira is mindig ki van írva.)

És akkor még ott van az a példátlanul romboló eset, mikor szimbolikusan egy napig egy svéd napilap tiszteletbeli főszerkesztője volt. És hát a lap nyomtatásban is megjelenik, azaz fákat gyilkolnak le azért, hogy legyen papír, amire féknyúzolhatják a liberálfasiszta hőbörgéseiket. Arról nem is szólva, hogy a lapban volt egy BMW-reklám is, szóval Greta a képmutatás netovábbját produkálta, mikor nem tiltotta le az adott reklámot, sőt ki sem rúgta a nyilvánvalóan klímatudatlan hirdetésszervezőt, meg az ügyeletes szerkesztőt. A sunyi kis mocsok...

Még jó, hogy nálunk rendületlenül ég a sajtószabadság lángja, az origo, a ProstiSrácok, meg a 8888888.hu által, akik a globáleurokommunisták aknamunkája ellenében is rendületlenül kitartanak a szemellenzős propaganda, meg az orbánista alternatív valóság mellett. Greta Thunbergre meg amúgy sem fog már emlékezni senki, mikor a Felcsútok Géniuszának még mindig állni fog a szobra. A Madame Tussaud's panoptikumban, a Szánalmas Rémségek Termében, gránitszilárdságú viaszból. GT felett meg majd ítél a történelem, és a nép. Ha olyan nehéznek bizonyul, mint egy kacsa, biztos boszorkány!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése