2020. december 17., csütörtök

Mrs. Hiszti fészbukik

Varga Judit jogszabály-termelésügyi miniszter (régebben ezt igazságügyi miniszternek hívták, de a törvénygyárban az igazság csak értelmezhetetlen absztrakció) igen nagyon meg van sértődve a fészbukra, mert szerinte a Cukkerberg-Háttérhatalom tengely direkt korlátozza az ő polgárian keresztény-nemzeti szólásszabadságát. Mer' túl kevesen olvassák mostanság a posztjait, biztos a sötétben bujkáló, titokzatos Algoritmus miatt, ami annyira balliberálisan kommunista beállítottságú, hogy direkt nem dobja fel a saját képeivel illusztrált, semmitmondó propagandaszövegeit, számos és részben agysérült rajongói hírfolyamaiban.

Pedig. Simán elképzelhető, hogy így karácsony előtt még a hardcore kormánypárti júzerek sem akarnak állandóan miniszteri posztokat olvasgatni és megosztani, főleg ha az illető miniszternek (mint ahogy az összesnek persze) nincs egyetlen saját gondolata sem, ő is csak a főnöke egyik szája, aki által a nagyvezír beszél. A mellékelt képeken meg igyekszik dögösen pózolni, mint egy igazi MILF a "középkorú anyukák szexet akarnak most!", vagy valami hasonló című, kéretlenül felugró ablakban. Amivel egy darabig generálhat extra kattintásokat, de a huszadiknál, az újdonság erejének múltával, már megkopik a vonzereje.

A hvg.hu témába vágó cikke számba veszi, van-e alapja Varga J. hisztijének, és nagyjából arra jut, hogy nemigen.  Mert persze kevesebben olvassák az utóbbi időben a miniszteriális bejegyzéseket, de a különbség statisztikailag nem szignifikáns, plusz magyarázható is. A már említett karácsony-közelséggel, a járványhelyzettel, no meg azzal, hogy tényleg ki a fene akar napi háromszor-négyszer, EU-basztató és közben rém unalmas sablonszövegeket fogyasztani (kivéve akiknek muszáj), vagy épp azt, hogy a miniszter asszony visszavágyik a nyárba és a Balatonra. Ezeknél már az is nagyobb érdeklődésre tarthatna számot, ha bizonyító erejű fotókkal körítve kiposztolná, hogyan égette le a rántást, mikor vacsorára össze akart dobni egy jó kis lazacfőzeléket. Sőt, ha kicsit többet és nyíltabban sorosozna, kommunistázna és küldené el mondjuk a komplett brüsszeli bürokráciát a retkes kurva anyjába, akkor tuti megugrana a kattintások meg a lájkok száma. Persze nem tesz ilyen, mert ő egy kifinomult értelmiségi, eltartott kisujjal fogja meg a teáscsészét is, és megengedő mosollyal asszisztál a terjeszkedő autokrácia legótvarabb aljasságaihoz is. Hisz neki már jó, ő már megcsinálta, a sok birkának meg annyi dolga lenne, hogy lálkolja őt a fácsén. De ezek a nyomorultak még erre sem képesek, amivel Varga J. hamvas lelkébe gázolnak, és nem gondolnak még  a gyerekeire sem, hogy azoknak most milyen lehet? Nézik, nézik a monitort azok a kis szegénykék, és látják, hogy anyunak hány százalékkal esett vissza a kattintás-felhozatala, és nem értik ezt a gonosz, gonosz világot.

papaigabor.wordpress.com

Pedig a világ nem gonosz, pontosabban nem jobban mint máskor (ami Ártunk és Ormányunk működéséről már nem mondható ki ilyen egyértelműen), csak a miniszer asszony hisztisebb a szokásosnál. Vagy esetleg pont olyan hisztis mint bármikor, csak most többet mutat belőle a nyilvánosságnak, tudja fene. Az viszont biztos, hogy a hiszti-faktor mellett/mögött valami sokkal komolyabb is bujkál a lelke, és az általa prezentált kormányzati szándékok mélyén.

Mert mostanában egye többször hozza elő, hogy igen is jogilag kellene az államnak szabályoznia  a közösségi médiát. És az állam az ugye nálunk de facto a kormány meg a Párt, illetve a mindkettő mögött álló karizmatikus vezér, aki ennek megfelelően már nyugodtan idézhetné XIV. Lajost: "L’État, c’est moi! - Az állam én vagyok!"

És pont a pártvezér és kancellár az, akit manapság már semmi sem érdekel igazán, a 2022-es parlamenti választáson kívül. Nem érdekli a járvány, mert amíg elég kevés volt a halott, addig ő személyesen védte meg az embereket, mostanra viszont, mikor már nyakig ér a szar, szétteszi a kezét, hogy hát vírus van, arról ő nem tehet. De nem érdekli az EU sem, amíg küldik a pénzt, és nem pofáznak bele, hogy azt kiknek a zsebébe tömi. A múlt heti "fényes győzelme" is csak arról szólt, hogy sikerült időt nyernie, így jó eséllyel már nem fogják a jogállami kritériumokkal csesztetni, meg azokra hivatkozva pénz elvonni, legalább is a kevesebb, mint másfél év múlva esedékes választásokig. Utána meg már kit érdekel, utána a vízözön. (E tekintetben a felcsúti XV. Lajos is lehetne, aki e remek hozzáállást meghonosította a hatalom csúcsain.)

A vezér viszont intő jelként tekint D. Trampli (leköszönő elnök foglalkozású adócsaló és frusztrált szociopata)  bukására, amit a félagyú ám harcias, alt right megmondóemberek jelentős részben a fészbuk meg személyesen Cukkerberg aknamunkájának tulajdonítanak. (Már túl azon, hogy a demokraták a történelem legnagyobb választási csalássorozatát hajtották végre, és olyan ügyesen, hogy nem találni nyomát. Ők is csak onnan tudják, hogy hát az nem lehet, hogy nem Trampli nyert, mikor ők is mind rá szavaztak. Fejenként tíz-tizenöt államban is...) 

Úgyhogy a kormányzat szeretné még idejében megrendszabályozni a fészbukot, minek érdekében már létre is hozták a Digitális Szabadság Bizottságot (melynek Judit asszony persze oszlopos tagja), ami legalább is ijesztően hangzik. Hisz egy ilyen név 2020-ban azért eléggé rossz reminiszcenciákat kelt, mert nem kicsi az orwelli áthallás. (Az 1984-ben a Bőség Minisztérium jegyrendszert működtet egyre szűkölő fejadagokkal, a Béke Minisztérium háborúzik, a Szeretet Minisztérium fő profilja pedig a kínzás -és akkor most képzeljük, ezek ott fenn mit érthetnek igazából a digitális szabadság alatt.) 

Vagyis a igazságtalanságügyi tárca vezetőjének toporzékolása nem pusztán személyes sértettségből fakad, mert bár nyilván az is van benne, de egyúttal jó ürügy a közösségi média en bloc megrendszabályozására. Ami mondjuk  - bizonyos szempontból - rá is férne, csak nem ezektől, és nem az ő módszereikkel és/vagy érdekükben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése