2020. december 16., szerda

Tompika esdekel

A fideszkádéenpé legdroggyanúsabb  Európai Parlamenti képviselője (foglalkozására nézve dajcstamás és házasságszédelgő) immár harmadszor kért bocsánatot Manfred Weber néppárti frakcióvezetőtől, meg úgy általában a frakciótársaitól. Először - saját bevallása szerint - rögtön a gestapós-ávéhás megjegyzése után, még  informálisan, aztán levélben nyilvánosan, és most levelét újra megírva, láthatóan könyörgőre fogta a dolgot. Nem csoda, hiszen ma késő délután döntenek a csávó esetleges kizárásáról, amitől Deutschnak láthatóan tele a nadrágja, csak nem azon az oldalon, és nem azzal, amivel szeretné. Úgyhogy egy ideje már csicska-üzemmódba kapcsolt, demonstrálva, hogy ők csak addig játsszák a keménytökű harcost, amíg le nem szidja őket az óvónéni, onnantól sírásra görbült szájjal állnak a homokozó szélén, hogy most akkor velük tényleg baj van? És egyáltalán, neki senki ne mondta, hogy a rosszindulatú ostobaságnak következményei lehetnek...

De hát nincs mit tenni, be kell hajolni, a kokain drága hobbi, az ember nem engedheti meg magának, hogy csak úgy bukott politikus legyen. Különösen ha világ életében nem csinált mást, lényegileg nem is ért semmihez, ha például gazdálkodni kezdene, jó eséllyel tarhonyával vetné be a földjét, csak mert szereti.

444.hu

Így aztán Deutsch, akinek szájával a vezér infantilisabb énje beszél, gyakorlatilag könyörög, hogy "lécci fiúk, ne basszatok ki, hát hova mehetnék én egy innen?", de hogy ennek lesz-e hatása, azt majd meglátjuk. Mert a már réges-rég nem közkedvelt Tompikának nem ez az volt az egyetlen vállalhatatlan húzása, csak az utolsó csepp a pohárban, plusz a bocsánatkérése is inkább megalázkodó csúszás-mászásnak tűnik, mint őszinte megbánásnak. És ezt a többiek is pontosan látják, úgyhogy elég sokan szabadulnának már szerénytelen személyétől. Hisz Deutsch nyilvánvalóan annyira keresztény, mint egy iráni ajatollah, annyira konzervatív, mint egy lányokat futtató, alsó-középkategóriás strici, és annyira polgári, mint .a részegen a Szépművészeti Múzeumba tévedt fociultra.

De legalább az évek és a szerek már lekoptatták róla az ifjúkor hamvasságát, lassan kezd a tényleges önvalójára hasonlítani. És a Néppártban ezt nem tudják nem észrevenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése